Re: Polscy kibice

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Polscy kibice

Post autor: bartbuks » 18 wrz 2012, 15:47

franz pisze:W jaki sposob "Legia jest w stanie wyciagnąć kase od miasta". Sugerujesz, że ptywatna społka bedzie dostawała "pod stołem" pieniadze z miejskiej kasy. Z taką wiedzą powinnienies dla dobra publicznego zgłosić się do prokuratury Ciekawi mnie też o jakich to "zapisach" w umowie piszesz...
Ktoś już próbował to zgłosić, ale niestety nie udało się. Sprawa prawie trafiła do Trybunały w Strasburgu, lecz Mariusz Błaszczak, ówczesny wnioskodawca, zorientował się, że początkowe podpisy pod projektem budowy stadionu są autorstwa Ś.P. Lecha Kaczyńskiego. Wniosek otrzymałem, po cichu, od byłego prezesa Legii, którego nazwiska nie wymienię. Już sama wycena zarobków jakie miał stadion przynosić, powinna być zrobiona przez miasto, lecz jego nie było na to stać. Kto wyłożył kasę i czemu to było bezprawne? Czyją własnością jest stadion, a kto czerpie z niego profity? Jaka jest cena dzierżawy i jak jest skonstruowana? Za takie rzeczy idzie się siedzieć, ale skoro PO rządzi, skoro ma ludzi w prokuraturze, w UMSW, w rządzie, to co? Cmoknijcie nas w pompkę.

Wróć do „Polska”