Re: Polscy kibice

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Polscy kibice

Post autor: bartbuks » 18 wrz 2012, 17:46

franz pisze:2. "Sprawa prawie trafiła do Trybunały w Strasburgu, lecz Mariusz Błaszczak, ówczesny wnioskodawca, zorientował się, że początkowe podpisy pod projektem budowy stadionu są autorstwa Ś.P. Lecha Kaczyńskiego."
Wybacz, mój błąd, po prostu napisałem z rozpędu Trybunał w Strasburgu. A chodziło mi o Komisję Europejską. Błaszczak złożył skargę, gdyż wyniuchał nieprawidłowości w budowie stadionu. Podstawowa kwestia. Firma Deloitte powinna pracować na zlecenie miasta, a robiła to na zlecenia ITI, które oficjalnie nie wiedziało nic o tym, tak jak miasto oficjalnie umywało od tego ręce i udawało głupich. Chcieli stadion, nie mieli kasy, więc ITI im pomogło. Budżet nie uwzględniał opłacania firmy Deloitte.

Poszła skarga, miasto zostało wezwane przez Urząd Ochrony Konsumentów do zajęcia stanowiska w tej sprawie. Wysłali dokumenty, stanowiska, ale w lipcu 2009 roku okazało się, że Komisja Europejska wyśmiała wyjaśnienia ze strony miasta i "robi się gnój" (cyt z jednego z urzędników, który miał pomagać wykaraskać się z opresji).

franz chętnie bym Ci to wyjaśnił, ale forum to nie jest miejsce na takie rzeczy. Powiem Ci tylko tyle, że mam pełną dokumentację ów sprawy, nagrania rozmów, prawie 2h spowiedzi jednego z głównych dowodzących całą akcją, ale jakby to powiedzieć. Nikt nie miał ani ochoty, ani odwagi tego upublicznić. Za dużo osób (PO, PiS, UM, WOSiR) dostałoby za to po dupie.

Wróć do „Polska”