Jako żem zielony, wziąłem montera, żeby się zorientować i tak mi wytłumaczył. Że trzeba na dachu znaleźć punkt, maszt postawić, ustawić, jakieś wzmacniacze pomontować itp. Nie wiem czy sam kupie odpowiedni sprzęt, anteny, złączki jakieś, sumatory, dla mnie to jest ciemna magia po prostu ale może masz rację, spróbuję coś jeszcze poszperać w necie, zaraz przyjedzie wujaszek z kumplem na naradę i może coś bedziemy próbować na własną rekębartbuks pisze:maestro ale naprawdę potrzebny Ci do tego monter? Stary, to jest tak banalne, że głowa mała. Kabel, zamawiasz rolkę ekranowanego na allegro, co będziesz miał z kilkadziesiąt metrów. Ile dekoderów? 3? Mogę CI polecic ten
http://allegro.pl/dekoder-stb-tuner-dvb ... 72914.html
Kupiłem go tacie. HD, ma HDMI, ma wejście USB, fajnie się przez niego ogląda filmy, do tego możesz podłączyć sobie dysk i zrobić PVR. No problem. Zagadujesz do gościa na allegro, jak weźmiesz 3 szt, to wyśle Ci gratis, a może da jakiś rabacik. Złączki to grosze. Anten też poszukaj na Allegro. Zaoszczędzisz spokojnie ze 400zł, jak sam to zrobisz.
3 dupy mamddemon pisze:Chodzi mi o telewizor tzw. "bez dupy"Te nowsze nie kineskopowe