Re: Polscy kibice

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Re: Polscy kibice

Post autor: franz » 22 wrz 2012, 12:01

Bienias pisze:Wczesniej nie czytalem wiec....
Bienias nie wiem po co zaczynasz? Tak jak pisałem - nie jesteś kibicem Legii, członkiem ruchu kibicowskiego, sympatykiem drużyny z Ł3, więc po co tracisz czas na "czytanie i pisanie" w danym przedmiocie?! W Polsce jest tak, że najlepiej na sprawach Kościoła i religii znają się ateiści, na partiach prawicowych skrajni lewacy (i na odwrót), a na Legii osoby delikatnie mówiąc nieprzychylne danemu klubowi i jego kibicom.

No to jedziemy...
Bienias pisze:Nie chce mi sie wchodzic w dyskusje bo ty wiesz najlepiej. Co by nie wspominac przeszlosc pokazala co innego.
Po pierwsze skoro nie chce Ci się wchodzić w dyskusje - jedna rada na przyszłość... po prostu owej dyskusji nie zaczynaj. Łatwe nie? :)

Po drugie przeszłość, a więc czasy gdy np. była otwarta tylko jedna trybuna pokazała, to ze na ponad 5 tys miejsc przychodziło średnio 2,5 tys kibiców, a na jakiś mecz PP z Cracovią przyszło może z 500-600 osób. Stadion był super bezpieczny i żadnych "ohydnych kiboli" (by Bożena Walter) a do kasy jakoś nie było kolejek i ITIom nie udało zebrać się nawet marnych 5 tys ludzi.

PS: Wiesz ile na ten sezon sprzedano karnetów (z włączeniem Żylety - gniazda reakcji)? Ile jest już zwrotów? Poszukaj trochę w swoim ulubionym źródle wiedzy, a sam zobaczysz jak słabo kształtuje się kibicowska przyszłość bez bandytów :wink:
Bienias pisze:ylko czemu Sklw i te grupy kibicowskie nie ustapia miejsca w ramach protestu. Boja sie ze stadion moze zyc bez nich?
Istnieje coś takiego jak logika. Nie będę dokładnie tłumaczył Ci jej prawideł, w trosce o Twoje zdrowie - nie chce żeby rozbolała Cię głowa. Tak więc bardzo prosto:

Tak jak pisałem (i udokumentowałem to filmem przedstawiającym pusty stadion) grupy kibicowskie w ramach protestu już, dokładnie tak jak tego żądasz ustąpiły miejsca! Na meczu super pucharu ze Śląskiem Wrocław, nie było na stadionie tych "ohydnych kiboli" i innego starszego SKLW. Stadion mógł "żyć" bez nich dokładnie tak jak Ty to sobie wyobrażasz. Efekty były znane.

Pewnie źli kibole porwali i torturowali wszystkich członków tej wielotysięcznej fanatycznej ekipy kibicowskiej, która tylko czeka aż SKLW i grupy kibicowskie ustąpią miejsca w ramach protestu. Zli kibole :naughty:
Bienias pisze:Jak sam wspomniales przeszlosc pokazala ze dla celow kibic Legii potrafii napierdalac swojego.... haslo tylko szmata bije brata jakos nie bylo aktualne...
Co za nieskładny bełkot, ale dobra.

Kiedy pisałem coś pt. "dla celow kibic Legii potrafii napierdalac swojego" (cokolwiek ten gramatyczny potworek i nocny koszmar "pani od polskiego" może znaczyć).
Bienias pisze:Swoja droga te nawiazania do Barcy staja sie nudne. Boli cie to ze klub spoza Polski ma tylu kibicow w naszym kraju co Legia?
:rotfl4:

Tak - nie mogę spać po nocach w obawie przed hordami kiboli Barcy. Dobrze, że nie mam konta na fejsbuczku, bo by mi wjazd na profil zrobili :lol:

Teza o Tym, że Barcelona ma tylu kibiców w naszym kraju co Legia - całkowicie podważa Twoje zdolności polemiczne, a nawet deprecjonuje Twój intelekt w zakresie zdolności analityczno-porównawczych.

No bo chcesz porównywać: 12 letnich czytelników Bravo Sport, Gosię i Madzie które uważają, że David Villa jest mega ciacho, a Barca ma ładne koszulki, fanatyków sprzed laptopa i z pilotem w dłoni, gówniarzy zajaranych aktualną formą pewnego Argentyńczyka i dupą Szakiry, ludzi którzy nie wiedzą kto był trenerem przed Guardiola, kiboli z fejsbuka, gościa który w internecie grozi, że przegoni cały młyn Wisły (serio był tu taki :lol: ) itd. itp. Chcesz ich porównywać z jedną z najlepszych pod względem "h" i ultras ekip w Europie. Nie wierze, nawet Ciebie na to nie stać :wink:
Bienias pisze:Legia to Warszawa
a Warszawa to Legia :)

No widzisz czasem jak się postarasz, to nawet mądrze prawisz (no chyba, że to freudowska pomyłka :wink: )

Dużo część kibiców z tych strasznych "grup kibicowskich" (zwłaszcza takiej jednej - mojej ulubionej :wink: ) to "patrioci z krwi i kosci, antykomunisci". Potwierdzają to "słowem i czynem" od wielu, wielu lat. Jeśli chodzi o "miód i cukier" nie jestem kompetentny w tym zakresie, pozostawiam Tobie dywagacje w tej kwestii :) Zaś część sympatyków zlikwidowanej na rzecz Dyskopolo Polonii - niszczy wieńce i znicze na grobach pomordowanych i przy pomnikach, składa kwiaty z sowietami, zaprasza pewnych Białorusinów z MTZ, szyje lewackie szaliczki, wielbi morderców w stylu Che itd. itp. Nie chce mi się o tym gadać, bo kurewstwem sie brzydzę :wink: Cało Polska wie o tym i jak piszesz "To są fakty!" ( łatwe do natychmiastowego zweryfikowania przy pomocy pewnej przeglądarki)

Szkoda mi na nich słów. W największym i najludniejszym mieście tego kraju, w najważniejszym dla nich meczu zbierają się w góra 150 osób, na te wyczekiwane derby zbiera się ich mniej niż jakiegoś Radzionkowa (fotki dostępne w necie) - robią sobie krótką wycieczkę, szaliczki pod kurtkę i do domu. "Duma Stolicy" :)
Bienias pisze:Fani Legii jak zwykle pokazuja swoja kulture. Nie zdziwie sie jak to warsiawiaki z Grojca, Grodziska, Pruszkowa itp..
"Kulturę" pokazuje ten kto nie był uczestnikiem wydarzeń, nic o nich nie wie, a wypowiada się jak by znajdował się w ich centrum :)

Pierwsza awantura od czasów otwarcia nowego stadionu z i inicjatywy zarządu i ochrony - szczere gratulacje :) Wcześniej nic sie nie działo, no ale dzięki genialnemu zachowaniu władz Legii spółka straci tak z pół miliona złotych po zamknięciu trybuny. Brawo :brawo:

Co takiego działo się na tej bandyckiej żylecie, że trzeba była napuścić na nią w przerwie meczu armię idiotów piskających na ślepo duszącym gazem po dzieciach i dziewczynach, a potem policję w pełnym uzbrojeniu strzelająca z szotganów. To wiedzą już tylko mądre głowy z zarządu.

Kibole pewnie mieli pokornie dusić się gazem i zbierać kulki, zamiast wyrywać elementy stadionu i próbować podjąć walkę.Niestety, to nie K6 :)

PS: Legia ma wielu wiernych i oddanych kibiców w całej Polsce. Chłopaki urodzili się i wychowali w Pruszkowie, Brodnicy, Ciechanowie, Szczecinku, Giżycku, Chełmży, Rypinie, Kołobrzegu itd. Są dumni ze swoich miast, lokalnej historii. Nie urodzili się w Warszawie, jednak kibicują Legii, nie są gorsi, powiem więcej są warci dużo więcej niż różnej maści "warsiawiaki" jak ten powyżej :wink:

Z mojej strony tyle. Ewentualne propozycje ustawki z "chuliganką Barcelony" kieruj na priv :wink:

Wróć do „Polska”