Polak kibicem zagranicznego klubu ??

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: nowok » 24 maja 2005, 20:28

nie chcialem dotykac sprawy patriotyzmu, to infernus zaczoł cos sie mnie o to czepiac ...... twierdze tylko ze nie widze argumentow zeby kibicowac klubom z zagranicy skoro obok grają zespoly z tradycjami takie jak Gornik czy Wisła ... nie widze tez sensu w porownywaniu tego jaką kto słucha muzyke a kibicowaniem, zadna muzyka nie jest tak wazna i nie wpływa na nasze emocje i przezycia jak kibicowanie na stadionie swojej druzynie i radosc z wygranej ... piłka nozna to cos wiecej ... chyba o tym wiecie :wink: ... ludzie kibicują roznym zespołom poniewaz dzieki temu zaspokajają swoją potrzebe rywalizacji .... słyszałem nawet opinie jakiegos eksperta ze poprzez kibicowanie swojemu klubowi wyraza sie odwieczną chec walki, wojny cos takiego ... ze niby facetom zastepuje to wojaczke :P ... tak wiec kibicowanie jest czyms wiecej niz słuchanie muzyki Polskiej czy zagranicznej i takie porownania nie mają sensu. Chyba bardziej porzyjemne jest jak cała europa mowi o jakims wyczynie Polakow, wtedy ten sukces jest nasz, wiec wole czekac chocby 10, 20, 30 lat na sukces Lecha ... niz zmieniac kluby co sezon, wraz z sukcesami klubow z ktorymi mnie nic, kompletnie nic nie łączy, nie płynie we mnie niemiecka czy tez hiszpanska krew wiec nie widze sensu zeby kibicowac obcym. Pozatym widząc stosunek obcokrajowco do Polaków odczuwam odraze do niektorych krajów, nie moglbym kibicowac komus kto uwaza moj narod za złodzieji samochodów i brudasów. Mozecie powiedziec ze mam chore poglądy ale takze poprzez wzgledy historyczne nie moglbym kibicowac obcym, nie rozumie jak mozna kibicowac np niemcom ktorzy tak wyniszczyli Polske, wkurza mnie ich stosunek do Polaków, ostatnio sie nawet dowiedzialem ze neofaszystowska partia dobrze sobie radzi w bundestagu. !! szok, rozumiem ze nie ma sensu łączyc polityki ze sportem ale jak miałbym kiedys jechac do niemiec np na mecz bayeru leverkusen i krzyczec po niemiecku albo spiewac jakies piesni po niemiecku to bym sie chyba porzygał .... interesuje sie historią i wiem co oni robili z Polakami słysząc jezyk niemiecki az mnie trzesie, odrazu na mysl przychodzi treblinka, majdanek, auschwitz. Nie odbierajcie tego jako argument to tylko moje przemyslenia. Sadze ze gdyby srednia wieku ludzi na forum była troche wyzsza wiecej było by kibiców Polskich klubów ... wiadomo z wiekiem sie mądrzeje :wink: Tak wiec czekam na jakies konkretne porządne argumenty na to ze warto byc kibicem zagranicznego klubu .... tylko nie piszcie znowu ze w Polsce przeraza was huliganstwo bo to oznacza tylko wasz strach .... nie tylko u nas jest ten problem, wszedzie mozna dostaw w ryj za swoje poglądy i przynaleznosc klubową ..... smieszne są takze pretensje ze nasza liga jest zepsuta przez bo mecze są ustawiane .... to sie pomału normalizuje złapali jednego poleci reszta ... w niemczech tez ostatnio dorwali sedziego ktory ustawial mecze. We włoszech całą serie A rządzą wpływowi włosi, tam w jednym sezonie jest wiecej przekretow niz u nas w całej historii ekstraklasy ... przeciez tam nawet podczas obrad posłowie sie klucą o piłke .... mafia ustawia mecze, mają tam wiekszy burdel niz u nas. Nie twierdze ze ktos jest odrazu zdrajcą ale skoro oni mają nas w dupie i plują na nasz narod to po co mam sie podniecac ich osiągnieciami. hehe juz widze jak mnie po tym poscie ludziska opier***ą :D ... jestem nacjonalistą i sie tego nie wstydze .... swiat przez wieki miał Polske w dupie to ja nie bede sie teraz ponizal i podniecał ich klubami. Za duzo nasi przodkowie zrobili, takze dla sportu zebym teraz to olał.

Wróć do „Hyde Park”