Re: Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: czarny samael » 27 wrz 2012, 23:50

Jasne. Kiedy Kaczyński jeździł po Polsce podczas wyborów prezydenckich w 2010 i jednoczeniem kraju zdobywał sobie głosy.

Poza tym, co to za sztuka zlać wszystko i znów wdać się w z góry przegrany spór? PiS nie ma szans go wygrać, co bynajmniej mi nie przeszkadza, przeszkadza mi to, że w kwestiach które obchodzą mnie i pewnie większość społeczeństwa nie otrzymam rzetelnych komentarzy (dane gospodarcze), że media nie będą dłużej zajmować się "Gdańskiem", co ma znaczenie w kontekście konkretnych ustaw (w d*pie mam to, kto personalnie za co tam odpowiada, bo to i tak niczego nie zmieni) które mogłyby z urzędu narzucić prokuratorom odsyłanie wszelkich skarg do innych prokuratur. A także to by były prezes Milewski, rzeczywiście był kompletnie niezależny od ministra, który jak widać ma jak zachowywać się jak jego szef, skoro może wnieść o jego odwołanie (swoją drogą, to że udało mu się go odwołać, dowodzi tego, że sam Milewski miał racje - premier ma nad nim władzę, paradoks prawda?).
Np. do poniedziałku (od ostatniego czwartku?), wierzyłem Kołodce, że należy nas porównywać z innymi krajami niż Czechy, Węgry, czy Ukraina, z uwagi na kwestie czysto ekonomiczne. Jednak w poniedziałek przekonał mnie Gomułka, że z uwagi na kwestie kulturowe i ustrojowe, porównanie do krajów Ameryki Południowej, czy Turcji jest kompletnie bez sensu. I mówię - kompletnie, bo choć sam nie byłem do tego przekonany w 100%, ciężej było mi wtedy znaleźć odpowiednio silne kontrargumenty.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”