Przyznam szczerze że obecnie nie wiem jak gra Pazdan bo nieoglądam meczów Jagi także trudno mi ocenić czy jest lepszy w tej chwili...W każdym razie jak Pirania grała w Zabrzu to on rządził w środku pola bo na tej pozycji był ustawiany wiosną,był typowym przeciniakiem,wyróżniał się bardziej niż Przybylski, owszem jego gra do najbliższego kolegi często irytowała no ale to środkowy obrońca jest także Danch był trochę w cieniu Michała gdyż Pazdan był tym pierwszym który bronił(grał w pomocy i miał rundę życia)....Odszedł po zakończeniu kontraktu,cóż zdecydowała może większa kasa ale na pewno na czas jaka jest w Białymstoku...Obecnie Danch rządzi w środku obrony,to on trzyma defensywę a po odejściu przede wszystkim Banasia i Pazdana bierze więcej na swoje barki - dlatego też jest kapitanem Górnika - prawdziwy lider obrony a wyniki mówią same za siebie...Jak wspomniałem wcześniej już przed Euro Danch powinnien być sprawdzony w reprezentacji u Smudy jak wiemy Franek miał swoich 13 zawodników a reszta była bo musiała byćDr.Football1 pisze:cóż nie ma co się dziwić emerytowany Sagan wciąż strzela ale gdyby grał w innej drużynie jedno wielkie 0 by zrobił dlatego nie dziwię się Dr.Football1 że wolałby Teodorczyka ale co zrobić
demon - Danch jest lepszy od Pazdana ? Bo Michal jak na razie w Jadze prezentuje sie mocno srednio delikatnie mowiac...