Póki co nie, ale będziemy grali. To gracz na wskroś ofensywny, więc wydaje mi się że na chwile obecną może grać na środku tylko mając obok siebie 2 DMów, czyli na pozycji Cazorli/Rosy/Arshavina - 4 graczy na 1 pozycję, więc trochę ciasno. Fakt, że rok temu przeciwko Milanowi zagraliśmy z Oxem i Rosickim obok siebie na środku, ale wtedy trzecim pomocnikiem był Song, którego charakterystyka jest nieco defensywniejsza niż Artety. Poza tym w tamtym spotkaniu Ox, Rosa i Song byli jedynymi dostępnymi środkowymi pomocnikami i Wenger zwyczajnie nie miał innego wyjścia.John Travolta pisze:Nie gracie też przypadkiem czasem Oxem w środku?
Harry Redkampp powiedział niedawno, że Cazorla z Wilshere mogą był Iniestą i Xavim w PL. Niby racja, ale jak dla mnie takim mianem powinno się nazwać duet Chamberlain-Wilshere, w dodatku dopiero za 2-3 sezony. Dajmy chłopakom czas.
Z innej beczki. Naszła mnie niedawno taka myśl, że przecież Wenger nie będzie nas prowadził wiecznie i kto wie, czy nie odejdzie prędzej niż się spodziewamy (jego kontrakt wygasa w 2014 roku i póki co ociąga się z jego podpisaniem niczym Walcott). Wydaje mi się jednak że to właśnie Wenger wybierze (czy oficjalniej: zasugeruje) swojego następce; będzie to jego ostatni transfer i jestem spokojny o to, że wybierze najlepiej jak można. Drogi są dwie: albo będzie to ktoś nowy, nieznany, któremu przekaże swoją filozofię i który będzie kontynuował jego rolę (Bould?), a może będzie to jakiś znany światu doświadczony specjalista. Tu na chwile obecną za faworyta uważałbym... właśnie Redkamppa.