Re: Eliminacje MS 2014

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Eliminacje MS 2014

Post autor: Salas11 » 17 paź 2012, 2:27

Dr.Football1 pisze:Wydaje mi sie, ze na sile chcesz umniejszyc role Forlana w ostatnich sukcesach Urugwaju. Przeciez on w RPA niemal w pojedynke zaciagnal chlopcow Tabareza do strefy medalowej. Krotka pamiec Salas
Nie czytasz uważnie co piszę. Oddzieliłem Forlana z Mundialu w RPA i tego co było wcześniej od Forlana po Mundialu. Skupiłem się wyłącznie na dwóch ostatnich latach, w których Diego jest cieniem samego siebie. Nie umniejszam więc jego udziału w sukcesie na MŚ. Nie umniejszam również jego udziału w sukcesie na CA, bo ten był zwyczajnie dość mały. Tam szalał Suarez (MVP turnieju przyp. red.) i Cavani oraz blok defensywny Celestes z Lugano na czele, który spisywał się wręcz nadspodziewanie dobrze. Forlan zaś do samego finału raził nieskutecznością, ale miał obok klasowych graczy w ataku, którzy strzelali za niego. Podsumowując, w wykonaniu Diego turniej w Argentynie był co najwyżej średni. O jego poczynaniach w klubie nawet nie chce mi się pisać, każdy wie jak było.
Dr.Football1 pisze:czy zniecheciles sie do niego po nieudanym dla Diego pobycie w Mediolanie hmm ?
Nie, trafił do Interu w bardzo burzliwym okresie jako następca Eto'o. Oczekiwania i presja względem niego były duże i nikt nie zaglądał w jego metrykę, nie brał poprawki na słaby sezon 2010/2011 gdzie Urugwajczyk strzelił ledwie osiem bramek w lidze i dwanaście we wszystkich rozgrywkach. Zarząd chciał tanim kosztem wypełnić lukę po Kameruńczyku, wyszło tanio ale luka pozostała. Pamiętać jednak trzeba że Ranieri potrafił wystawiać go na boku pomocy w systemie 4-4-2, gdzie kompletnie nie pasował i sobie nie radził.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”