Troszkę złe myślenie. Jeśli taki z niego asior to z jakiej racji obecnośc Obraniaka, a nie super hiper wyjebanych piłkarzy jak Reus czy Kagawa ma go ograniczać? Dobry grajek zawsze się pokażę i trzeba grać tym, co jest a nie marzyć o piłkarzach, których póki co nie mamy/nie potrafimy wychować. W Lechu nie miał wsparcia Gundoganów czy Sahinów, a mimo to sobie radził (jak na warunki ekstraklasy). Lewy dziś pokazał się nie najgorzej, inna sprawa, że powinien z takimi Estoniami czy Mołdawiami dziabać gole seryjnie.grzegorzfcb pisze:Parę słów o Lewandowskim a właściwie Obraniaku.
Nic do Ludo nie mam, ale jego styl gry i charakterystyka piłkarska jako OPŚ nic nie daje kadrze a przy okazji ogranicza/marnuje potencjał Lewego
Polska nie piłkarzy choćby w 1/5 tak dobrych jak Kagawa, Goetze, Reuss, Grundogan, czy Sahin.
Obraniak jest wolny a Krychowiak, Polański czy Borysiuk to przecinaki a rozgrywać to mogą co najwyżej poprzek boiska. Jeden Błaszczykowski trzyma poziom koleżków z Dortmundu
Dlatego u boku Lewego za/przed powinien grać napastnik, czyli Sobiech, Milik inny Piech, Teodorczyk(a co) czy nawet Saganowski. Wogule idelany byłby npapdzior w typie Sagana, biegający, silny.
Taki duet w ataku, wspierający się, wymieniajacy, pracujący na siebie dałby tej drużynie bardzo wiele, sytuacje i bramki.
Żadne Obraniaki czy Mierzejewskie(szczególnie przyrośnięte do ławki w Trabzonie)
Wolski ?
Jego na razie nie ma
edit: ale niektórzy pompują balonik, to takie typowo polskie![]()
![]()
Czarnogórą się martwcie
Krychowiak dzisiaj mnie zachwycił (jak na polskie warunki i polską kadrę). Nasłuchałem się jak to wymiata we FRancji, ale doskonale wiemy, że wymiatanie w lidze zagranicznej niekoniecznie przekłada się na wymiatanie w kadrze - zaskoczył mnie na plus i to bardzo. Muszę zacząć oglądać go w Ligue 1. Swoją droą myślałem, że to kolejny zmarnowany talent, bo pamiętam go oczywiście z bramki z Brazylią na MŚ, potem jakoś tak ucichło. A tu proszę.