Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 28 paź 2012, 14:56

nie masz argumentów wiec przypierzasz się do shifta - jesteś lewakiem?
Znów absurdalne wnioskowanie, ale tym razem trafiłeś. :wink:
abate umie super dośrodkowywać, chociaż beckhamem nie jest (co wczoraj chciałeś mi usilnie wcisnąć)
Znów kłamstwo.
malaga w lm nic nie pokazała
I znów kłamstwo.
iedy do mnie dołączył inny uzytkownik to już się lekko 'obsrałeś
Dobre. Ale masz świadomość, że ten inny użytkownik to znany w tym temacie paranoik będący obiektem żartów kibiców innych ekip, którego nawet tu nikt nie bierze na poważnie? Spytaj się kolegów "po szalu" (który sobie nie wybierzesz), pewnie dostaniesz tak samo pochlebne o nim recenzje jak ja w prywatnych wiadomościach. :wink:
Wszedzie gdzie patrzylem z LGdS na czele. Ale Ty bedziesz udawal ze widzisz wiecej niz inni.
Nie tylko ja. Na red&black jest bardzo wysoko oceniony, podobnie komplementowali go komentatorzy. Mamy źródła przeciwko źródłom. One od zawsze są dyskutowane, wiele razy mi ocena danego gracza się nie podobała, podaję przykładową notę z whoscored, bo odpowiada występowi Zapaty. Gdyby nie jego ruchliwość z prawej strony, to Abate nie mógłby tak hasać do przodu. Brak takiej ruchliwości widać było z lewej strony, gdzie Antonini i Constant nie mieli takiego luzu. No ale do takich obserwacji trzeba mieć większe przygotowanie do meczu i podchodzenie do niego bez klapek na oczach. :wink:
Oceny nie potwierdzaja Twoich slow to odwolujesz sie do statystyk (nie podajac ich zreszta) ktore jak wiadomo skupiaja sie na pewnym wybranym aspekcie i same w sobie latwo zaklamuja rzeczywistosc.
Tym "pewnym aspektem" jest całe spektrum występu zawodnika - polecam whoscored.com i ich statystyki, poza uefa.com jedyne na tym poziomie dokładności w sieci. Oczywiście, by ocenić prawidłowo piłkarza trzeba patrzeć na coś więcej (bo te statystyki nie pokażą Ci, jak dobrze on wyprowadzał akcje), ale na Twoim poziomie przyswajania informacji nawet one będą bardzo pomocne.
Co sie stanie jezeli przyjdzie nowy trener wybierze "konkretne ustawienie" ktore okaze sie bledne i "bedzie sie go trzymal"?
Będzie problem, ale z niego być może wyciągnie wnioski. Jeśli nie - zostanie zwolniony. Tak jak z Allegrim, który na początku przygody z Milanem grał 4-3-3, które szybko zmienił w obliczu braku wyników.
Skad wiadomo ktore ustawienie i jaki sklad personalny jest obecnie dla nas najlepszy skoro byly ogromne przetasowania w kadrze zespolu i nikt tak naprawde nie wie na co obecna druzyne stac?
Z treningów i obserwacji piłkarzy w ich poprzednich klubach.
Jak to odkryc i zweryfikowac jezeli nie bedzie sie probowac?
Ale masz pojęcie, że "próba ustawienia" w piłce nożnej to nie jeden mecz i dwie jednostki treningowe? Prawda? Bo na razie pokazujesz, że dla Ciebie to jest wystarczająca próba, a to podważa sens jakiejkolwiek dyskusji.
I w koncu - co jezeli statystyki Allegriego okaza sie lepsze od statystyk domniemanego nowego trenera? Statystyki nie uwzgledniaja spadku jakosci w kadrze...
Pytanie pozbawione sensu dla dyskusji. Dla Allegriego istotne są tylko statystyki z tego sezonu. Jeśli jutro zmieni go Rijkaard, to oceniać się go będzie przez pryzmat wyników z tego sezonu. Idąc Twoim tokiem rozumowania po zmianie Allegriego na Rijkaarda będzie można oceniać umiejętności trenerów porównując ich wyniki z Milanem sprzed dwóch lat i z Barceloną sprzed sześciu.
Mysle ze takie pytania nalezy sobie zadac zanim zacznie sie jechac na Allegriego.
Myślę, że zanim zacznie się bronić Allegriego trzeba mieć pojęcie o:
a. liczbie zmian taktycznych dokonanych przez trenera;
b. tempie opanowywania ustawienia przez drużynę;
c. liczbie niewymuszonych rotacji w składzie;
d. liczbie błędów popełnionych przez osoby forsowane do pierwszego składu przez trenera;

Całą dyskusję można streścić w jednym zdaniu: gdy ja uważam, że trener popełnia błędy wystawiając w 12 meczach sześć drastycznie od siebie różnych ustawień, często dając zespołowi tylko dwa dni na opanowanie ich, Ty uważasz, że nie jest to nic złego i krytyka pod adresem Allegriego się nie należy.
Myślę, że każdy zdroworozsądkowy użytkownik tego forum sam oceni wartość obu stanowisk.

Wróć do „Włochy”