Swoją drogą patrząć na to co się dzieje w Wiśle... ehh ciężko tutaj zrozumieć ludzi działających w tym klubie. No ale jak tutaj ma być coś normalnie, skoro chcąc walczyć o puchary (
Swoją drogą jak można coś osiągnać prowadzać taką polityke transferową?
Bramkarze: Pareiko, Jovanic, Miśkiewicz.
1 rzecz - po co nam 2 dobrze opłacanych bramkarzy, skoro 1 i tak nie gra? Pomijając to co ostatnio wyprawia Pareiko to nie wiem czy nie lepiej dać szanse Miśkiewiczowi a z wyżej wymienionymi bramkarzami się pożegnać, skoro w klubie oszczedzają gdzie się tylko da. A jeśli już zostawić Pareiko, to z Jovaniciem Wisła powinna się pożegnać dobry rok temu.
Obrońcy: Jaliens, Bunoza, Chavez, Głowacki, Burliga, Jovanović, Czekaj, Frederiksen.
Umiejętności Frederiksena zweryfikowały ostatnie mecze. Z Chavezem nie wiem co się ostatnio dzieje, bo ten piłkarz rok temu jeszcze potrafił coś ugrać, a ostatnio albo kontuzja, albo nie łapie się do kadry meczowej, albo gra fatalnie. Nie wiem czy zagrał 1 dobry mecz w tym sezonie. Jaliens i Bunoza w tym sezonie narazie w miare. Głowacki? Dobry pomysł ściagniecie go, jednak widać że to już nie ten wiek. Jeśli miałby grać z Czekajem lub innym młodym na środku to spoko, bo mógłby mu dawać wskazówki, ale z Jaliensem czy Bunozą nie widzę tego. Czekaj - cięzko go ocenić, narazie ekstraklasa to troche za wysokie progi, ale może za pare lat coś z niego będzie. Jak na rezerwowego dla mnie mógłby być.
Pomocnicy: Melikson, Sobolewski, Garguła, Wilk, Iliev + mlodzi.
Melikson wiadomo, Sobolewski kapitan któremu jednak coraz częściej brakuje siły, wiek robi swoje. Garguła? Oprócz bramki z wolnego katastrofa. Myślę, że dowolny młody piłkarz za 1/10 jego pensji grałby nie gorzej niż Łukasz G. U Wilka widać zaangażowanie, ale technicznie katastrofa. To jest taka slabsza wersja Sobola z przed kilku lat. Dużo słabsza. Iliev ostatnio zaskakująco grał dość długo. Piłkarz kilku akcji. W defensywie mało pracuje, natomiast czasami jak coś sklepie z Meliksonem to obrońcy nie wiedzą co ze sobą zrobić. Młodzi muszą się ogrywać, bo w Chrapku czy Szewczyku widać potencjał.
Napastnicy: Genkov, Boguski, Sikorski, Quioto i młodzi.
Młodzi jescze nic nie pokazali, ale nie mieli na to szansy. Boguski? Ostatnio jak zobaczyłem artykuł pt "Snajper Boguski" to się pół dnia turlałem ze śmiechu. Napastnik (
Podsumowując jak dla mnie z tej kadry (paru piłkarzy po 30 ze wzgledu na wiek będzie niedługo kończyć kariere lub grać coraz mniej jak Iliev, Pareiko itd więc ich też tutaj wymienie)
Out: Jovanic, Pareiko(35l), Frederiksen(30l), Jaliens(34l), Głowa (33l), Sobol(36l), Garguła, Iliev(33l), Boguski, Sikorski, Quioto.
Zostają: Brak (Miskiewicz) - Jovanovic (Burliga), Bunoza (Czekaj), Chavez (brak), brak (jakiś młody) - Małecki (Szewczyk), Wilk (Buras), Melikson (Chrapek), brak (Uryga), brak - Genkov (jakiś młody)
Gdyby (wiem, marzenia) Wisła wyprzedała/odddała/wymieniła ww zawodników za oszczędzoną kasę (na samych pensjach pare milionów euro rocznie) można by kupić bramkarza (chociaż tutaj można zobaczyć co umie Miśkiewicz), środkowego i bocznego obrońce, środkowego i bocznego pomocnika.
Ale nie, tutaj lepiej wziąc gościa z Danii, Holandii czy Bułgarii których jedynym atutem jest to że grali w lepszej lidze niż Polska x lat temu.
Się rozpisałem