Hiszpania - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 28 maja 2005, 17:51

Na temat tego jakim ostatecznie ustawieniem gra Barca już chyba więcej się napisać nie da i raczej nikt swojego zdania nie zmieni. Wiadomo, że usatwienie inaczej wygląda na papierze a inaczej w rzeczywistości podczas meczu. Jak dla mnie to w Barcy gra trzech napastników i na tym koniec. Nikogo nie przekonam i nikt mnie raczej też nie przekona ale to nie istotne w sumie. Warto jeszcze dodać jednak, że Mister nie przydziela sztywnych pozycji żadnego z trójki Eto'o, Ronaldinho, Giuly i w zasadzie to grają oni w taki sposób jaki im odpowiada. Eto bardziej na szpicy. Ronaldinho lubi sobie pobiegać wszędzie i schodzić do środka a Giuly prawa strona i też zejścia do środka. W przypadku kiedy nie są oni obarczeni jakimiś specjalnymi schematami to trudno jednoznacznie określić ich rzeczywiste pozycje no ale szkoda już gadać na ten temat bo do ładu i tak nie dojdziemy.
Co do obrony to nie tylko Wy (Baqu i zawdi) wiecie o tym, że Puyol genialnie pogrywał na prawej obronie i wie o tym pewnie Ryjek ale żeby można było przesunąć go na prawą to potrzeba naprawdę świetnego środkowego obrońcę a nie wiem czy takiego Barca ma zamiar sprowadzić. Musi to być taki zawodnik po którym nie odczujemy braku Puyola w środku a to będzie trudne.

Wróć do „Hiszpania”