Polacy na świecie

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post autor: Bonso » 28 maja 2005, 23:03

NIe no jestem w szoku, po raz kolejny. Kiesy Szymkowiak przechodził do Trabzonsporu, spodziewałem sie, że na razie bedzie na ławie siedział. A tu taka chceca. Zrobił sie najwiekszą gwiazdą w Trabzonie, jest na celowniku mistrza Włoch, wprowadził swój zespół do Champions League i jak na pomocnika strzela od cholery goli. 9 w kilkunastu meczach to coś :wink:

Ale nie tylko Simek podniósł w tym sezonie swój zespół.
Derby County zajmowało 17 miejsce w tabeli, kiedy do zespołu przyszedł Grzegorz Rasiak. Koniec sezonu, Derby grało w barażach.

Borrusia Dortmund po rundzie jesiennej broniła sie przed spadkiem w bundeslidze, do klubu przyszedł Euzebiusz Smolarek. Pod koniec sezonu Borrusi zabrakło 2 pkt. do Pucharu Uefam, a niewiadomo co by było, gdyby Ebi nie złapał kontuzjii.

W ogóle, tegoroczny sezon był dla Polaków udany. Jacek Krzynówek, to jeden z najlepszych piłkarzy w bundeslidze i najlepszy lewy pomocvnik Ligi Mistrzów. Jerzy Dudek, moze nie bronił swietnie, ale w najwarzniejszym meczu w finale CL, z Milanem był genialny. Rezerwowy Tomasz Kuszczak w Premiership zagrał w 3 meczach i 2 razy był w "11" kolejki.

reszta Polaków nie zachwycała. Andrzej Niedzielan strzelił kilka goli, ale jak na napastnika nie błyszczał, Sebastiano Mila dość późno wywalczył miejsce w składzie, ale okazało sie że jest kluczową postacią drużyny. Niestety, polacy w Grecjii fatalnie.Twórca ubiegłorocznego mistrzostwa dla Panathinajkosu Olisadebe, nie grał wogóle podobnie jak Maciej Bykowski.

O reszcie niechce mi sie pisac, jak komus sie nudzi, to niech uzupełni, wszystkich których ominąłem specjalnie lub poprostu zapomniałem :wink:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”