Giro d Italia

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: revan » 29 maja 2005, 1:16

Dzięki Ci serdeczne maciejdas za opisywanie poszczególnych etapów tegorocznego Giro. Już nic nie powinno się zmienić, no ale dopóki lider nie przekroczy mety finałowego etapu, wstrzymam się z oficjalnym ogłaszaniem zwycięstwa Paolo Savoldellego ( co by nie zapeszyć :wink: ). Chociaż kto wie co by się działo, gdyby był jeszcze jeden trudny górski etap z podjazdem na końcu. Na pewno rewelacją jest ten Wenezulczyk - kilka razy próbował i w końcu udało mu się wygrać etap. Postanowiłem znaleźć o nim parę informacji:
Jose Rujano Guillen
urodzony 18-02-1982
zawodowiec od 2003 roku
wzrost 162 cm
waga 48 kg (chyba nawet lżejszy od Roberto Herasa)
Najważniejsze sukcesy:
1 miejsce w wyścigu Vuelta al Tachira 2004 + 2 etapy
1 miejsce w wyścigu Vuelta al Tachira 2005 + 3 etapy
2 miejsce w generalce wyścigu Tour de Langkawi 2005
1 miejsce na 19 etapie Giro d'Italia
łącznie 14 zwycięstw
Ciekawy z niego kolarz, w przyszłości może nieźle zamieszać o ile oczywiście będzie dobrze prowadzony. Mam też nadzieję, że jego dobra jazda nie jest spowodowana koksowaniem ( ciągle mam w pamięci zeszłoroczną Vueltę i przykład Santiego Pereza :? ). Wyścig się kończy, ale niedługo następne. Czekam niecierpliwie na Tour de Suisse i Dauphine Libera. No a przede wszystkim na Tour de France - to już tylko niecały miesiąc :D . Kończę pozdrawiając wszystkich fanów kolarstwa. Jeszcze raz dzięki ślę w stronę maciejdasa26.

Wróć do „Inne sporty”