Zacznę od początku. Nie lubię permanentnego narzekania. Już jakiś czas temu wypowiadałem się nt stanu naszego środka pola i jego braków. Wskazałem idealny wg mnie typ zawodnika i o ironio, po wielu miesiącach większość już zgadza się, że to nie grajek ala Sneijder jest brakującym fragmentem naszej układanki. Problem jest również taki, że niezwykle trudno znaleźć dla nas odpowiedniego kandydata, bo rzadko która klasowa drużyna gra obecnie dwójką w środku pola. Tutaj widzę problem, z którym trzeba się będzie w końcu zmierzyć. Nie widzę jednak sensu w tym, aby niemal co tydzień wspominać o tym. Okienko zamknięte, trzeba sobie radzić, a materiał którym dysponujemy IMO jest zacny(nie idealny )i jestem przekonany, że stać nas na dużo więcej niż to co pokazaliśmy w dwóch poprzednich ligowych starciach.I wątpię czy się doczekamy, zresztą jeszcze nie dawno sam go mocno krytykowałeś, a teraz się okazuje, że nie można sprowadzić kogoś kto da nam więcej niż on?
Widzę również, że Anderson wcale w tym sezonie nie jest chimeryczny. Jak dostaje szanse, to już wykorzystuje. Bardzo rzadko w ostatnim czasie zawodzi i na pewno zasługuje na to, żeby grać częściej. Oczywiście, można mówić że to oferma i wcześniej czy później wróci do dyspozycji z poprzednich sezonów, ale tutaj wracamy do punktu wyjścia - są pozytywne przesłanki, więc na kij będę narzekał?
Widzę, że Carrick nie jest w najwyższej dyspozycji, widzę że skrzydła wyglądają blado, więc naturalne jest dla mnie, żeby postawić na tych, co akurat wyglądają dobrze. I w moim mniemaniu tak jest właśnie w przypadku Cleva i Ando. Są zresztą na tyle młodzi, że kto wie co będzie jak się na nich zacznie stawiać regularnie (nie mówię, że w każdym meczu, bo w niektórych będą musieli mieć kogoś do pomocy). Mamy doskonały przykład z Evansem, jak we futbolu wszystko może się szybko zmienić.
PS
jaki chciałbym widzieć skłąd na WHU?
.....DDG
Rafael, Evans, Rio, Pat
.......Carrick........
....Clev......Ando
.....RvP.......Rooney
.......Hernandez