Re: Chelsea FC

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Chelsea FC

Post autor: Morrow » 23 gru 2012, 11:53

Chelsea potrzebuje wzmocnienia ataku na wczoraj, LM już przepadła więc aspekt możliwości bądź nie gry w pucharach nowego nabytku odpada i nie trzeba się oglądać na to czy potencjalny napadzior już grał w LE i LM. Chelsea potrzebuje wzmocnienia na ligę i to szybko bo czołówka oddala się z każdą kolejką. Jest tylko jedno ale, Falcao i Cavani to najbardziej prawdopodobne a zarazem najmocniejsze opcje tyle, że zarówno Napoli jak i Atletico na krajowych podwórkach radzą sobie bardzo dobrze i tak upragniona zarówno w Madrycie jak i Neapolu LM jest w tym sezonie na wyciągnięcie ręki i bliższa niż kiedykolwiek wcześniej, w dodatku bez dalszych kwalifikacji. Trudno mi sobie wyobrazić żeby czy to Napoli czy Atletico w takiej komfortowej sytuacji było gotowe oddać swoją największą gwiazdę i motor napędowy ostatnich wyśmienitych wyników w połowie drogi do piłkarskiej elity. To, że w lecie któryś z tej dwójki pójdzie do Londynu za grubą kasę wydaje się bardziej niż prawdopodobne, transfer już teraz jest oczywiście możliwy ale byłby dla mnie potężnym strzałem w stopę ze strony wymienionych klubów i jednocześnie istotnym zmniejszeniem szans na LM czy to dla Napoli czy dla Atletico.

Wróć do „Anglia”