Przypomnę najlepszego gracza Serie A, AlexisaRosberg pisze: lepiej poszukac kogos sprawdzonego.
Ja tam nigdy nie byłem i pewnie nie będę jakimś zwolennikiem transferu Neymara. Wkurza mnie jego gwiazdorzenie, nurkowanie (wiem że Alexis też to robi, ale u niego to też wkurza). Z drugiej strony to musi być bardzo dobry piłkarz, bo słaby piłkarz nie strzela tylu bramek w tak młodym wieku, nawet jeśli nie są to gole strzelane Manchesterom i Realom. W obecnej chwili, co tu dużo gadać, przydałby się. W ataku gole zdobywa tylko Messi, co jest spektakularne liczbowo i jak na razie 'nie najgorsze' dla zespołu, ale co będzie jeśli znowu nie trafi karnego w 1/2 LM? No Pedro ani Alex nie trafią tym bardziej, niestety i może się okazać, że taki brak kogoś do odciążenia Messiego w strzelaniu goli będzie po raz kolejny zgubny. Wiadomo, wszystko może się jeszcze zmienić, Pedro i Alex zaczną ładować po przerwie, Neymar się połamie, ale nic na to nie wskazuje. Ostatecznie uważam, że ktoś jest potrzebny na atak, wydaje się, że Brazylijczyk jest teraz jedyną godną uwagi opcją i jeśli miałoby w lecie dojść do jego transferu to musiałbym przyklasnąć temu posunięciu.
Swoją drogą, Barca byłaby jeszcze bardziej hejtowana, wyobrażacie sobie co gimbaza nawypisuje w internetach jak będzie karny po nurku Neymara w jakiejś dalszej fazie LM?