Re: Sporty Walki

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Sporty Walki

Post autor: Jarzinho » 30 gru 2012, 18:47

Takie walki, ba taka gala przyciągną jeszcze większą rzeszę fanów MMA. UFC buduję coraz to potężniejszą federację. Już nie mają konkurentów, a takie walki to tylko i wyłącznie genialna reklama dla nich.
Nie spodziewałem się takiego przebiegu tej walki, ale widać jak mocno pracował Cain po porażce z Juniorem. Być może ta spora przerwa przed pierwszym pojedynkiem doprowadziła do takiego a nie innego rezultatu. W rewanżu nie dopuścił już do takich sytuacji. dos Santos chyba aż takiego ataku się nie spodziewał i wątpię, zeby ktoś postawił przed walką że Cain tak zdominuje go w stójce.
Nie wiem jaka przyszłość czeka Caina, ale nie jestem pewien czy zdominuje wagę ciężką. Po zdobyciu pasa spodziewałem się, ze tak będzie później ten pas odebrał mu Junior, który także miał papiery aby trzymać go zdecydowanie dłużej. Obaj wyglądają na dwóch najmocniejszych obecnie w wadze ciężkiej i zapewne spotkają się i 3 raz. Wątpię żeby to nastąpiło w 2013, ale że dojdzie do kolejnego odcinka ich pojedynków jestem pewien.
Caina czeka obrona z Overeem jeśli oczywiście Holender w lutym pokona Antonio Silve, a raczej tego dokona. Wybiegając już w przyszłość to pojedynek także będzie zapowiadał się ciekawie. Dalej w kolejce po tytuł jest Werdum, który podobnie jak Reem ma obiecaną walkę o mistrzostwo jeśli pokona Minotauro.
Dos Santosa czeka odbudowa po porażce, kogoś White'a musi mu znaleźć. Może Nelson, może pokonany z walki Overeem- Silva. Tylko niech Brazylijczyk na poważnie zacznie ćwiczyć parter, bo zaczyna przypominać właśnie Reema.

Wróć do „Inne sporty”