Re: Skoki Narciarskie

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Skoki Narciarskie

Post autor: fieldy » 31 gru 2012, 13:16

Stoch tak jak wczoraj wygrał dziś trening. Oby to nie stało się normą, że w treningach błyszczy, a w konkursie zawsze coś zepsuje. Wczoraj w 2 serii zepsuł, choć pewnie nie bez znaczenia był fakt, ze tuż przed jego skokiem była przerwa i zmieniali belkę ... chociaż z drugiej strony co chwilę później zmniejszali belkę sami trenerzy i jednak zawodnicy sobie radzili.
Świetnie skaczą Niemcy, Freund, Neumayer i Wellinger. Znakomicie Jacobsen, nie spodziewałem się po nim, zakładałem ze Bardal będzie liderem u Norwegów i dobrze, ze tego nie zagrałem ostatecznie :)
Fajnie, że Polacy w większości wygrali swoje pary, no ale to też duża zasługa formy rywali, jak np Kocha, który się pogubił.
Niespodzianką jest na pewno postawa Austriaków. Morgenstern w ogóle się nie dostał do 30, Koflera zdyskwalifikowali, jednynie Fettner i Schlierenzauer dają radę, choć ten pierwszy pewnie nie będzie tak dobrze skakał przez cały turniej. Kto wygra turniej ? Na moje oko Jacobsen, albo Schlierenzauer ... zobaczymy jak dziś.

edit: w drugim treningu Polacy dominują :D Kot i Miętus po 134, Hula 132,5

Wróć do „Inne sporty”