Re: NHL

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: NHL

Post autor: Morrow » 08 sty 2013, 22:15

Moje sympatie się zmieniały, nie miałem jakoś takiej drużyny, której porażki bym przeżywał tak jak np. te United. No ale z racji związków z NY to kibicuję Rangersom i cholernie mi było żal jak w ostatnim sezonie polecieli z Devils w finale konferencji.

Drużyn, które w NHL lubię jest jednak dużo więcej. Gdybym miał wskazać jeden zespół na Zachodzie to będą to Orki z Vancouver. Cholernie szkoda mi było jak przegrali ten tytuł w Game 7 z Bruins dwa lata temu. Na Wschodzie z kolei zawsze trzymam też kciuki za Penguins :)

Generalnie moje zainteresowanie NHL łączy się nierozerwalnie z dziecięcą sympatią do Kanadyjczyków i Gretzky'ego ( nie tylko ja tak mam, prawda? :lol: ) stąd też w lidze zawsze jakoś cieszą mnie zwycięstwa niektórych kanadyjskich ekip takich jak Maple Leafs czy Oilers.

Sezon po lokaucie jest zawsze specyficzny, niezależnie czy chodzi o NFL, NBA czy NHL. Najważniejsze jednak, że rozgrywki ruszyły, system taki a nie inny ale po tak długich rozmowach i opóźnieniu sezonu trudno mieć wygórowane oczekiwania. W PO i tak będą się dziać cuda jak co roku. Nie ma chyba równie nieobliczalnej amerykańskiej ligi co NHL. Tutaj wytypować mistrza zazwyczaj graniczy z cudem w ostatnich latach.

Wróć do „Inne sporty”