Manchester United (zbiorczy)

radekutd

Post autor: radekutd » 01 cze 2005, 12:28

madrid_fan pisze:Co sądzicie o Waszym nowym właścicielu <M. Glazer> bo mi się jakoś nie wydaje że będzie to ten sam typ człowieka co Abramowicz w Chelsea... Abramowicz nie kupił po to Chelsea żeby na tym zarobić tylko liczył na sukcesy sportowe. Nie żałuje kasy na dobrych piłkarzy oraz szkoleniowców jednocześnie powierzając klub w ręce specjalistów którzy się na tym znają lepiej niż on. Glazer wydaje mi się innym człowiekiem - chce sam zarządzać klubem i czerpać z tego jak największe zyski... Nie interesuję się ligą angielską aż tak jak hiszpańską ale zawsze miałem wielki szacunek dla klubu który wg. mnie był najlepszy w Angli i grał najbardziej efektowną piłkę <pamiętam jakby to było wczoraj ostatni mecz pomiędzy Manchesterem a Realem... ehhh> a teraz jestem trochę zaniepokojony bo mi się wydaje że był to jeden z najgłupszych pomysłów władz klubu w historii... Nie zapominajmy że Chelsea gdy została kupiona przez Abramowicza miała ok 100mln długów i nie miała nic do stracenia a Manchester ma i to bardzo dużo

Wiesz.... zawsze jest ryzyko, ale jeśli jest on inwestorem i biznesmanem, który na wszystkim zarabia, to nie wywala raczej 800 mln funtów po to, ażeby rozbić swoją inwestycję. Byłem do tego sceptycznie nastawiony, ale po tym co robił ostatnio nasz zarząd z Davidem Gillem na czele jestem bardziej optymistyczny. Wydaje mi się, że ten koleś nie będzie dużo gorszy od Romka. Chce rozreklamować ManU w Stanach kupując piłkarzy pokroju Fredy Adu czy Daniel Seszela. Pozatym on nie chce sam zarządać klubem ponieważ Sir Alex, Gill i cały zarząd zostają. Będzie dobrze :wink: .

POZDRO!!!!!!

Wróć do „Anglia”