Ciekawy jestem jak będzie wyglądał Anderson po przerwie, jutro mógłby wybiec w podstawowym składzie. Hernandez ostatnio nie grał więc też powinien dostać szansę. Przed nami cholernie trudny mecz na WHL gdzie o 3 punkty będzie bardzo trudno i ufam, że Ferguson dobrze zbalansuje zespół tak żebyśmy jutro wywalczyli awans ale i aby w sobotę to wyglądało dobrze.
Co do Zahy, to różne są doniesienia. 12 mln funtów to IMO zdecydowana przesada i jeśli mielibyśmy tyle wywalić to nie jestem przekonany. Dla kontrastu taki Isco ma klauzulę 21 mln euro a już pokazał, że jest gotowy do gry na najwyższym poziomie (nie to, że jest nam potrzebny, mamy graczy na jego pozycję choć w przypadku takiego talentu nigdy bym nie narzekał gdyby trafił na OT). 12 mln funtów za gościa, który bryluje tylko w Championship to przegięcie IMO. Co prawda widać, że ma spore możliwości i świetne warunki fizyczne ale wszyscy doskonale wiemy jaka jest przepaść między najwyższą klasą rozgrywkową w Anglii a Championship. Dobrze rokuje czy nie, kupowanie go to wciąż branie kota w worku. Zrobił się spory hype wokół niego, za chwilę z pewnością gdzieś w PL go zobaczymy i okaże się na ile te zachwyty są uzasadnione. Nie widziałem go tyle razy żeby wydawać kategoryczne sądy ale jak wspomniałem różnica w poziomie rozgrywek w Anglii jest tak duża, że dopóki nie pokaże się w PL ciężko będzie ocenić jak jest dobry. Kwota rzędu 6 mln, która też się gdzieś przewija wydaje się zdecydowanie sensowniejsza i za tyle moglibyśmy go przygarnąć choć wątpię żeby poszedł za taką kwotę. Ufam Fergusonowi w jego osądach, jeśli coś jest na rzeczy i widzi spory potencjał w chłopaku to nie będę psioczył. Do Van Persiego na OT też nie byłem przekonany.
Inna rzecz, że Fergie ewidentnie szuka w miarę uniwersalnego ( a nie tak jednowymiarowego jak np. Valencia) gracza na bok. Hazard, Moura, teraz Zaha a mówiło się też o Jamesie Rodriguezie. To tylko plotki ale zainteresowanie Hazardem i Mourą było przecież potwierdzone. Widać, że coś jest na rzeczy i kogoś o podobnej charakterystyce należy się na OT prędzej czy później spodziewać.