Re: Widzew Łódź (zbiorczy)

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1560
Kibicuję: WIDZEW

Re: Widzew Łódź (zbiorczy)

Post autor: NoName1989 » 21 sty 2013, 13:24

Przed wyjazdem na zgrupowanie do Hiszpanii Widzew podpisał kontrakty z większością nowych zawodników, którzy trenowali z zespołem w ostatnim czasie. Zgodnie z przewidywaniami, umowami z klubem związali się Maciej Krakowiak i Michał Płotka. Obaj podpisali półroczne kontrakty z opcją przedłużenia.

Wcześniej Widzew podpisał też umowę z Michałem Jonczykiem, a na rok z Jagiellonii Białystok został wypożyczony Bartłomiej Pawłowski. Obecnie jedynym zawodnikiem w kadrze na obóz w Hiszpanii, który nie jest pewny swojej przyszłości w łódzkim klubie jest Chorwat Dino Gavrić, który trenował z zespołem przez ostatni tydzień.

Dodajmy, że kontrakt z Widzewem do 2015 roku podpisał Patryk Stępiński. Ma to związek z osiągnięciem przez niego 18. roku życia. Wcześniejszą umowę w jego imieniu podpisali rodzice.
Kadra na zgrupowanie w Hiszpanii: Milos Dragojević, Maciej Krakowiak, Łukasz Broź, Dino Gavrić, Jakub Bartkowski, Michał Płotka, Thomas Phibel, Hachem Abbes, Patryk Stępiński, Sebastian Duda, Bartłomiej Pawłowski, Radosław Bartoszewicz, Krystian Nowak, Sebastian Dudek, Michał Jonczyk, Bartłomiej Kasprzak, Marcin Kaczmarek, Veljko Batrović, Alex Bruno, Emerson Carvalho, Sebastian Radzio, Mariusz Rybicki, Mariusz Stępiński, Mehdi Ben Dhifallah.

W Łodzi zostają z kolei Jakub Kowalski, Adam Banasiak, Patryk Wolański i Piotr Mroziński. Prawdopodobnie ci piłkarze opuszczą klub, czy to na zasadzie wypożyczeń, czy też definitywnie (transfer do innego klubu lub rozwiązanie umowy).

Wróć do „Polska”