Re: Piłka Ręczna

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Re: Piłka Ręczna

Post autor: ddemon » 21 sty 2013, 23:37

czeher pisze:no coz wszytsko sie zmienia... poszlismy w dol i predko do czolowki nie wrocimy ale to samo maja niemcy... Za to na polke niezlych teamow awansowala Rosja
Niemiecka piłka ręczna też była w kryzysie(trwało to 2-3 lata) gdzie na ważnych imprezach dostawali baty...Owszem w tym roku jakoś widać powoli odbudowują swoją potęgę...Ale u nich jest ze 2-3 razy mocniejsza liga i parcie na szczypiorniak niż w naszym kraju :( Osiągnięcia podobiecznych Wenty nie zmieniła w tym kraju wiele - przyjście do Polski Sarvasa który buduje klub Vive wokół zagranicznych piłkarzy(mowa o kluczowych)...Zgoda wróciło wiele polskich zawodników do naszego kraju(Szmal,Bielecki,Lijewski) ale prawdą jest że grę trzyma Zorman,Stojkovic,Cupić a nasi zawodnicy - Jurecki,Rosiński stanawią takie uzupełnienie składu a nie wzmocnienia :/ Rosja hm...nie jestem pewny czy nie naturalizowała kogoś jak w koszykówce? :P Fakt że ostatnio również idą szczebel wyżej ale nie jestem pewny czy to zasługa samych zawodników rosyjskich :lol:

E: Jak zawsze nie zawodny Morrow ubiegł o kadrę Niemiec - co do Rosińskiego i Tkaczyka dzięki - nie ślędzę aż tak poczynań naszych szczypiornistów - wiem że większość pokończyła reprezentacyjną karierę po czym widzi się Bieleckiego,M.Lijewskiego znów w kadrze...Ale co by nie mówić to Tkaczyk najbardziej jest potrzebną osobą w tej reprezentacji,kto wie czy jego rzut z obu nóg nie zmniejszałby straty z Węgrami wtedy gdzie środek rozegrania był najbardziej zagęszczony ;(

Wróć do „Inne sporty”