Unista pisze:jak przeczytałem że Boniek wycofuje delegatów z II ligi, to aż nie moge uwierzyć w moje szczęście że nie będę miał do czynienia z tymi osobnikami.
Panowie przecież, to jest "pic na wodę - foto montaż"NoName1989 pisze:Komisja Ligi przychyliła się do wniosku Zarządu PZPN o darowanie od rundy wiosennej sezonu 2012/2013 kar zakazu wyjazdów zorganizowanych grup kibiców na mecze piłkarskie nałożonych wobec klubów Ekstraklasy.
Sytuacja ta dotyczy grup kibiców sześciu klubów: Lecha Poznań, Lechii Gdańsk, Pogoni Szczecin, Ruchu Chorzów, Śląska Wrocław i Zagłębia Lubin.
Po pierwsze Boniek zasłynął już genialnym pomysłem połączenia ŁKS i Widzewa jako "FC Łódź" (mówi takie głupoty jako były zawodnik Widzewa!). Wyobrażacie sobie np. połączenie w Manchesterze... albo drużynę A.C Internazionale Milan, barwy niebiesko-czerwone
Żeby choć trochę polepszyć obecną patową sytuacje należny zmienić nieżyciowe zasady karania za rzekome "stadionowe zbrodnie", zakazy wyjazdowe, wpuszczanie na stadion, najbardziej restrykcyjne, nie racjonalne w UE przepisy ustawy BIM, ograniczyć "pajacowanie" wojewodów w sprawie zamykania stadionów itp. itd. Słowem pirotechnik nie jest kluczowa - niech nawet będzie nielegalna (choć bez "kary śmierci" za racę
Odnoszę wrażenie, że obecna odwilż to "grubymi nićmi szyta" hucpa. Te śmieszne abolicje w sprawie kar "za byle gówna" są mało warte, tym bardziej że posłużą pewnie tylko temu, żeby odpalić medialna machinę w przypadku jakichkolwiek drobnych incydentów, które zostaną rozdmuchane miechem TVN/GW. Zrobią tak: "Popatrz narodzie... my do tych ohydnych kiboli grzecznie, miło, z kulturą - darujemy im straszne zbrodnie/dajemy nową szanse-nieba chcemy przychylić, a oni co?! Gwałcą, rabują i hodują świerszcze żeby mieć kasę na nowe race!".
Nawet poseł Robert Biedroń angażuje się dla dobra naszej piłki w ratowanie klubu Gryf Wejherowo
Słowem sprawa mi śmierdzi, "nie wierze kurwom - jak psom"... ale zobaczymy, a nóż coś się zmieni.