Re: Polscy kibice

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Re: Polscy kibice

Post autor: franz » 25 sty 2013, 11:15

Unista pisze:jak przeczytałem że Boniek wycofuje delegatów z II ligi, to aż nie moge uwierzyć w moje szczęście że nie będę miał do czynienia z tymi osobnikami.
NoName1989 pisze:Komisja Ligi przychyliła się do wniosku Zarządu PZPN o darowanie od rundy wiosennej sezonu 2012/2013 kar zakazu wyjazdów zorganizowanych grup kibiców na mecze piłkarskie nałożonych wobec klubów Ekstraklasy.

Sytuacja ta dotyczy grup kibiców sześciu klubów: Lecha Poznań, Lechii Gdańsk, Pogoni Szczecin, Ruchu Chorzów, Śląska Wrocław i Zagłębia Lubin.
Panowie przecież, to jest "pic na wodę - foto montaż" :wink:

Po pierwsze Boniek zasłynął już genialnym pomysłem połączenia ŁKS i Widzewa jako "FC Łódź" (mówi takie głupoty jako były zawodnik Widzewa!). Wyobrażacie sobie np. połączenie w Manchesterze... albo drużynę A.C Internazionale Milan, barwy niebiesko-czerwone :wink: Teraz wyskakuje z głupimi pomysłami odpalania rac... po meczach, mają być to "legalne pokazy pirotechniczne" :lol: Dużo w jego gadaninie propagandy i ogólników, mało konkretów, rzetelności i znajomości tematu.

Żeby choć trochę polepszyć obecną patową sytuacje należny zmienić nieżyciowe zasady karania za rzekome "stadionowe zbrodnie", zakazy wyjazdowe, wpuszczanie na stadion, najbardziej restrykcyjne, nie racjonalne w UE przepisy ustawy BIM, ograniczyć "pajacowanie" wojewodów w sprawie zamykania stadionów itp. itd. Słowem pirotechnik nie jest kluczowa - niech nawet będzie nielegalna (choć bez "kary śmierci" za racę :wink: ) "konkretnym" ekipom to nie przeszkodzi w dobrej zabawie. Potrzeba głębokich zmian systemowych, odchodzenia od średniowiecznych zasad odpowiedzialności zbiorowej, od atmosfery nagonki... tylko ze do tego trzeba dobrej woli władzy naszej kochanej. Sam Boniek (nawet jeśli przyjąć, że chce unormować sytuacje i wie jak to zrobić ) to za mało, tu potrzeba porozumienia z rządem. Jeśli nie nie zmieni się prawo i praktyka działania władzy, to nie pójdziemy do przodu ani o centymetr. Czyli sprawę można uznać za zamkniętą :)

Odnoszę wrażenie, że obecna odwilż to "grubymi nićmi szyta" hucpa. Te śmieszne abolicje w sprawie kar "za byle gówna" są mało warte, tym bardziej że posłużą pewnie tylko temu, żeby odpalić medialna machinę w przypadku jakichkolwiek drobnych incydentów, które zostaną rozdmuchane miechem TVN/GW. Zrobią tak: "Popatrz narodzie... my do tych ohydnych kiboli grzecznie, miło, z kulturą - darujemy im straszne zbrodnie/dajemy nową szanse-nieba chcemy przychylić, a oni co?! Gwałcą, rabują i hodują świerszcze żeby mieć kasę na nowe race!".

Nawet poseł Robert Biedroń angażuje się dla dobra naszej piłki w ratowanie klubu Gryf Wejherowo :lol:

Słowem sprawa mi śmierdzi, "nie wierze kurwom - jak psom"... ale zobaczymy, a nóż coś się zmieni.

Wróć do „Polska”