Postanowiłem oprzeć skład na tych samych zawodnikach, którzy tak rewelacyjnie spisywali się w poprzednim sezonie, uzupełniając go jedynie i podnosząc poziom ławki rezerwowych.
Zakontraktowałem na stałe Andersona, który był w poprzednim sezonie na wypożyczeniu z Manchesteru United - 7 mln Euro
Kupiłem młodego megautalentowanego Yassina Benzie z Ol Lyon - napastnik 18-letni, z potencjałem 5 gw. - 6.5 mln Euro
Wypożyczyłem z Fiorentiny Khoumę Babacara z opcją wykupu za 6.75 mln Euro, będę płacił tylko 50% pensji tego zawodnika w tym roku. Razem z Benzie będą zastępowali od czasu do czasu Dembę Ba i Cisse.
Zakontraktowałem też Thiago z Atletico Madryt i Williama Gallasa za free, bo skończyły im się kontrakty. Zaoferowałem im umowy jednoroczne, zobaczymy czy się sprawdzą.
Trochę wcześniej kupiłem też Janka Muchę z Evertonu na ławkę.
Chciałem też kupić Carrolla z Liverpoolu, bo był w promocji za 4.9 mln Euro, a to przecież wychowanek Srok, ale miał cholernie wygórowane wymagania i ostatecznie stwierdził, że woli grać w rezerwach Liverpoolu niż dostawać u mnie naprawdę wiele minut...
Posprzedawałem graczy, którzy nie łapali się przeważnie nawet na ławkę, lub odgrywali bardzo znikomą rolę jak Obertan, Williamson, Ameobi stary, Gossling i wypożyczyłem 15 zawodników, + 3 skończyło kontrakty i generalnie po takich wzmocnieniach praktycznie wcale nie zszedłem na minus. Oby tak dalej
Cele na ten sezon odrobinę tylko wyższe. W tamtym sezonie była to górna połówka tabeli (skończyło się 3. miejscem), teraz awans do ligi Europy z Premiership.