Mirek15 to jest proste. Ja bym Ci zeskanował moje ustawienia treningów, ale do przyszłego piątku siedzę u siostry/teściów. Postaram Ci się jakoś Ci to wyjaśnić.
Mi np asystent podpowiedział na początku, że zbyt lekko ćwiczę podczas przygotowań, więc przerzuciłem obciążenia na przedostatnie pod względem ciężkości. Do tego normalnie ustawiam (grając w niższych ligach ang) odpoczynek po meczach i treningi przedmeczowe związane z ćwiczeniem taktyki. Ale jeśli grają źle przy SFG to wrzuć im to, bądź inny element. Potem gdy poprawią zmień na taktykę, aby po prostu do usranej śmierci to ćwiczyć. W sezonie daje im średnie zaangażowanie w trening, aby nie łamali się.
Do tego pamiętaj o kornerach. Ja dopóki nie znalazłem sposobu na to, to praktycznie w każdym meczu coś traciłem z rogu. Zdarzało się tak, że rywal mi wali np 3 gole z rogów w jednym meczu oddając tylko te 3 strzały na bramkę. Ogólnie to ustawia DL i DR (chyba, że któryś z nich jest zajebisty w główkach i kryciu) na słupkach. Ale może inaczej. Największe lamy ustaw na słupkach, napastnika zostaw z przodu, do tego przed polem karnym najlepszego sprintera w drużynie, środkowi obrońcy do krycia najwyższych, reszta do krycia. Nie baw się w żadne podbiegania do rozegrania rywala, bo zanim do niego doskoczysz to i tak wrzuci gałę.