Re: FMy

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Re: FMy

Post autor: Sammyy » 15 lut 2013, 17:56

Nie ma znaczenia, czy zawodnicy są w klubie długo. Jak ustawisz swoją taktykę to i i tak musi minąć sporo czasu zanim zaczną grać nią naprawdę dobrze. Z tego co zauważyłem, to taktyka najlepiej sprawuje się po sezonie gry jedną i tą samą. Co nie zmienia faktu, że minimalną zabawą suwakami i rozmowami motywacyjnymi można wszystko spieprzyć. Jeśli motywację masz na czerwono, to nic dziwnego, że wyniki są średnie czy słabe. Mi np. rzadko się już zdarza, by ktoś zareagował negatywnie, ale jeśli trafią się 3-4 tacy zawodnicy, to praktycznie jestem już przed meczem pogodzony z porażką. Tak samo jest z motywacją w przerwie, jeśli prowadzisz, ale zawodników zdekoncentrujesz to 3 na 5 takich spotkań zakończy się remisem, albo twoją porażką - chyba, że masz bardzo mocnych psychicznie zawodników. W tym FMie jak motywujesz na zielono, to nawet średnim klubem można rozjechać potęgę, ale z drugiej strony trzeba naprawdę poznać zespół, by zielona była większość składu. We wcześniejszych FMach to nie miało aż takiego znaczenia - przynajmniej moim zdaniem.

No i pamiętaj, by taktyki i poleceń nie zmieniać co mecz. Ja np. gram obecnie Romą (wklejałem parę screenów wyżej) i nawet jak drużyna była w dołku to nie szarżowałem tylko wprowadziłem kilka kosmetycznych poprawek (tak na dobrą sprawę, to nieco bardziej wyrównałem nastawienie zawodnikom plus zmieniłem tryb gry środkowym obrońcom) plus cisnąłem panowanie nad piłką i taktykę w treningu + ofensywne stałe fragmenty gry w przedmeczowych i wszystko z czasem zaczęło się zazębiać.

Tak jak pisał Bart, wyniki można osiągać dobre i tu się nic nie zmieniło w porównaniu do poprzednich wersji, potrzeba jedynie cierpliwości i chęci do popracowania nad taktykę (pewnych mankamentów nie wyłapie się oglądając mecz jedynie na kluczowych). Kiepski jest wprawdzie silnik meczowy, ale jak grasz na kluczowych to i tak większości tych błędów nie wyłapiesz - zresztą, to nie ma wpływu na wynik. Wyniki innych drużyn swoją drogą.

Wróć do „Hyde Park”