Re: Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: masacra » 28 lut 2013, 23:56

Boromir, radze jednak posłuchać dziadka bo troche nie o tym z czego się naśmiewają w TokFM, dużo rzetelniej i ciekawiej. Jest gdzieś na YouTube mistrzowskie wystąpienie z Wrocławia sprzed juz jakiegoś czasu (na którym byłem osobiście :)).... poszukałem chwile i znalazłem:
http://www.youtube.com/watch?v=Or6XWBv-CUk
Czy armia Polsce jest jeszcze potrzebna? Dużo o stanie Polskich Sił zbrojnych, ciekawa koncepcja obrony za pomocą wojny partyzanckiej itp.

Magnum, w tym momencie jest to cholernie mało prawdopodobne ale mądry kraj nigdy takiej możliwości nie wyklucza i zawsze ma jakąś swoją koncepcje obrony, która w minimalnym przypadku powinna sprawiać, że potencjalny agresor trzy razy zastanowi się zanim zdecyduje się na atak.
Idealnym przykładem jest Szwajcaria, która oprócz przewagi w ukształtowaniu terenu ma swój system obronny. Dużo o tym mówi Szeremietiew dlatego zachęcam do posłuchania. Szczególnie tego wystąpienia z Wrocławia bo jest według mnie świetne.

Jak pokazuje historia, czasami wojna przychodzi w najmniej spodziewanym momencie. Warto mieć to na uwadze.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”