Powtórzę ci jak dziecku w przedszkolu, sędzia mógł dać zółtą i nikt by nie miał pretensji, dał czerwoną i też miał podstawy, niestety to jeden z tych fauli/zdarzeń boiskowych, ktore zależą od interpretacji i subiektywnej oceny. Tu na forum i poza nim, oceny również są podzielone, i to nie wg sympatii klubowych.
Primo, co Ty w ogóle porównujesz, De Jong przecież to zrobił z pełną premedytacją i nie był w ogóle zainteresowany piłką, Nani nawet nie widział Arbeloi o czym ponoć mówił po meczu sam Hiszpan:tylerdurden pisze:Gdyby to był Pepe, to byłby chór put z postami o zwierzeciu i 10 meczach zawieszenia. Norma
Real zagrał dzisiaj dobre 15-20 minut, i to wystarczyło, zagrał w przekroju całego spotkania słabo i rzeczywiście szkoda, że tak dobry klub jak MU odpada w tej fazie.
Co do czerwa, nie czytałem wczesniejszych postów, ale kazdy sędzia broni się w takiej sytuacji pokazując czerwo, nie ma znaczenia czy ktoś kogoś widział, czy na sąsiednim osiedlu rozbił sie meteoryt, faul jaki był kazdy widział, jak De Jong traktował tak Alonso w finale MS, to był wielki płacz, dlaczego nie pokazano mu czerwa.
Po drugie, z Twoich wypowiedzi IMO wynika, że wszystko jest ok, ot taka kontrowersja. Jak pisałem gdyby Real został tak skręcony w GD to byłyby miliony stron o kradzieży, złodziejach z Katalonii, itp. Gdyby wczoraj role się odwróciły i to Real miał mecz pod kontrolą, a sędzia was wydymał czerwem z dupy to już widzę jak piszecie o różnych interpretacjach. Z ciekawości z tych co oglądali mecz, ilu od razu krzyczało o czerwo po tej akcji jak Nani z Arbeloą się zwijali? Oglądałem mecz w gronie koło 20 osób z czego większość była kibicami MU i Realu i wszyscy bez wyjątku byli równie zaskoczeni i zszokowani co ja. Kibice Realu oczywiście się cieszyli ale było to również dla nich spore zaskoczenie i nikt nie spodziewał się takiej decyzji. Z mojej strony koniec o sędziowaniu i kontrowersjach, co miałem do napisania na ten temat już napisałem.
O tym przecież pisałem. Brak wam jakości z przodu z powodu braku formy graczy ofensywnych poza Ronaldo dlatego też nie było trudno nam was zneutralizować. A pisanie o 10 minutach przed czerwem? Co z nich wynikało poza rożnymi, ile razy zmusiliście De Geę do interwencji?tylerdurden pisze:Prosty przykład, Real radzi sobie w ataku pozycyjnym, jeśłi kluczowi dla tego ataku gracze są w formie (gracze ataku), w Realu Ozik, Di Maria, Benz. Dwóch ostatnich gra słabo w tym sezonie, dlatego taka gra również wygląda teraz słabo.
Miałem Ci coś ciętego odpisać ale doszedłem do wniosku, że nie ma sensu się zniżać do tego poziomu. Jak to Twój sposób na dyskusję to poszukaj innego rozmówcy. Pozdrawiam.Etus2 pisze:nie za duzo od niego wymagasz?Przeczytałeś je w ogóle?