Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

sport-connection
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: sport-connection » 06 mar 2013, 17:29

Koper15 pisze:
sport-connection pisze: Pokaż mi zawodników, którzy podważają warsztat Mou - wskazałem ci dwóch od ręki, którzy go cenią (Szewczenko i Dudek). Ty z Dudka się wyśmiewasz (bo jak sądzę - tylko dlatego, że twoim zdaniem był kiepskim zawodnikiem i grał w Realu). Mogę podać ci więcej przykładów - osobistości, które pozytywnie mówią o warsztacie Mou. To, że w jakimś meczu nie sprawdził się plan trenera, to nie znaczy że jest kiepskim szkoleniowcem. Każdy popełnia błędy. Pozdrawiam i faktycznie kończę temat :)
[k****] trzymajcie mnie, czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem? Bo zaczynam wątpić. Cały czas piszę, że Mou to świetny trener i nikt tego nie podwarza. Chodzi o to, ze nie jest wybitnym taktykiem, nie wprowadza nowatorskich rozwiązań, gra jego zespołów nie jest skomplikowana, choć skuteczna.

Co mnie obchodzą wypowiedzi zawodników? Sam mam oczy, pilka to prosty sport i wystarczy uwaznie ogladac. Mou wybitnym taktykiem nie byl i nigdy nie bedzie. Dalem Ci bardzo konkretne przyklady. Jego sila tkwi w czyms innym. Wielu pilkarzy twierdzi, ze CR7 jest lepszy niz Messi. Ale czy to prawda?
Dla mnie ostatecznie EOT, bo nie wiesz o czym rozmawiamy, twierdzisz ze ktos tu podwaza klase trenerska Mou.
Widzę, że komuś tutaj nerwy puściły - niepotrzebnie. Dla Ciebie taktyka jest wtedy, gdy zespół utrzymuje się 60-70% przy piłce. Natomiast jeśli ktoś gra szybki atak, szybko przemieszcza się po boisku i znakomicie gra z kontry, to już nie jest taktyka?! Twoim zdaniem Real gra prostą piłkę, ale czy nie jest ona skuteczna? Skoro jest skuteczna (tak twierdzisz - tutaj zgoda), to taktyka jest kiepska? Na taktykę składa się wiele rzeczy - także podejście psychologiczne (w czym Mou jest znakomity). Twoje przykłady są subiektywnymi odczuciami. Ja podałem ci przykłady obiektywne - opinie ludzi, którzy współpracowali z Mou. Każdy zespół może mieć inną taktykę (utrzymać się przy piłce jak najdłużej, wrzutki w pole karne, szybki atak, gra skrzydłami czy pominięcie drugiej linii). Nie wiem o jakich nowatorskich rozwiązaniach mówisz, bo znowu tutaj jest stwierdzenie ogólnikowe. Brakuje konkretów. Koniec tematu.

Wróć do „Hiszpania”