Re: Ogólna dyskusja o polityce

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: Wilmore » 07 mar 2013, 20:46

No nie rozumiesz, albo rozumiesz, ale wygodniej jest brnąć w prawicową propagandę.
Premier i rząd techniczny to szopka na podbicie reputacji. Nawet jeśli PiS wierzy szczerze w ten projekt (aż mi się przypomina "jeśli mój brat zostanie prezydentem, to ja nie będę premierem"), to PO dobrze wie, że szanse na premiera Glińskiego są zerowe. Nie dziwię się więc, że Tusk nie marnuje swojego cennego czasu na wdawanie się w bezcelowe przepychanki z opozycją i roztrząsanie projektu o zerowych szansach powodzenia. Wypadało mu się pojawić, ale nic ponadto.
Gdyby to natomiast zrobił, to już widzę oczyma wyobraźni kolejne puste w treści wpisy Twoje czy reszty prawicowych propagandzistów - "po co on się wdawał w dyskusję, skoro do realizacji tego pomysłu jest masa czasu, czemu się nie wypowiedział o tym i owym, czemu powiedział to co powiedział?!" Piwus jeszcze przekopiuje całą czołówkę linków na wpolityce i wypełnicie normę dziennej prawicowej propagandy. Krytykujecie go niezależnie od tego co zrobi, jednocześnie mając żal za nie aż tak bezmyślną i pustą w treści kampanię "nienawiści" "przemysłu pogardy" w latach 2005-2007. Nawet to zabawne.
Nie no, jeśli wam za to płacą, to nawet to rozumiem.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”