Re: Barcelona - AC Milan

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Barcelona - AC Milan

Post autor: Morrow » 12 mar 2013, 19:10

Podoba mi się postawa Qzyna. Zastanawiający jest za to dla mnie totalny brak wiary niektórych kibiców Barcelony w swoją drużynę. Pojąłbym to gdyby tak pisali kibice Arsenalu przed rewanżem z Bayernem ale kibice Barcy? Ja rozumiem, że Milan w gazie, że Barca bez trenera i w dołku, że 2:0 w Mediolanie ale bez przesady, mówimy tu o Barcelonie, najlepszej drużynie w Europie w ostatnich latach, grającej na CN i w każdej chwili zdolnej do zagrania wielkiego meczu. Że niewiele wskazuje na to, że Barcelona taki zagra dzisiaj? A ilu kibiców typowało to, że Milan tak dobrze zagra z Barcą na San Siro, wygra 2:0 będąc lepszym zespołem i będzie miał realne szanse na awans?

2:0 to ładny handicap ale z pewnością do odrobienia. Pamiętając historię Milanu i to jak potrafił trwonić kosmiczne przewagi z Liverpoolem, Deportivo czy Arsenalem niczego IMO nie można wykluczyć. Wiadomo co zagra Milan, trudno też spodziewać się jakiejś wielkiej rewolucji w grze Barcelony, teraz pozostaje pytanie w jakiej formie będą wykonawcy i jak będą realizować przedmeczowe założenia. Moim zdaniem bardzo wiele będzie zależało od pierwszych 20-30 minut meczu, jak Barcelona dobrze "wejdzie" w mecz i coś wpadnie to nawet dobrze broniący się Milan może sobie nie poradzić. Z drugiej strony Allegri już pokazał, że wie jak grać z Barcą, o taktyczne przygotowanie do meczu kibice rossonerrich mogą być spokojni, pytanie na ile stać będzie dzisiaj Barcelonę i czy gracze z Mediolanu będą w stanie tak dobrze realizować założenia jak w pierwszym meczu.

Jest trochę analogii do rewanżów Chelsea i Interu z Barceloną na CN w ostatnich latach. I dziś i wtedy rywale Barcelony przyjeżdżali bronić przewagi z pierwszego meczu i w efekcie im się to udawało, w dodatku przewaga nie była ona do tej pory aż tak wygodna, 2:0 to świetny wynik i Barca mimo tego, że musi przygwoździć Milan w każdej chwili powinna uważać na tyły bo każdy gol dla Milanu znacząco utrudnia sprawę.

Czekam na wielki mecz, godny wielkich firm, które będą w nim uczestniczyć i mam nadzieję, że dziś po spotkaniu będziemy mogli pisać tylko o wymiarze sportowym meczu.

Wróć do „Puchary Europejskie”