Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: Bassu » 28 mar 2013, 18:03

Samego Obraniaka akurat zostawiłbym w spokoju. Został w tym wszystkim kozłem ofiarnym i już wystarczy niekrytej krytyki. Cały trzon zespołu jest do przebudowania. Uporczywe trzymanie się jednego schematu skończyło się jak widać tragicznie... Jak nie mamy techniki to trzeba wybiegać wszystko i stworzyć drużynę zgraną od A do Z. Gdzieś czytałem, że Lewadowski fajnie się cofał po piłkę i próbował rozgrywać. Ot, Messi się znalazł nowy. Jego miejsce jest na szprycy i powinien mieć wsparcie drugiego napastnika (Teodorczyk), który weźmie na siebie grę siłową i spowoduje że Lewego przestaną kosić. A jak nie da się grać z takim asem BVB to na ławkę go i dać pograć bardziej atletycznym zawodnikom. To samo jeśli chodzi o środek (którego nie ma). Tutaj trzeba Kaźmierczaka w zestawieniu z jakimś rubieżnym małolatem, który szybkością i walecznością posieje trochę zamętu. Będzie to lepsze od Polańskich i innych takich. Obrona to bankowo Celeban z Salamonem. Doświadczenie plus młodość będzie zajebistością. Po bokach nie ma nikogo poza Piszczkiem (który się na bank przed Moldawią zreperować pójdzie), więc nie jestem taki kozak żeby kogoś wykreować. Wawrzyniak? Benisz? Same kartofle. :badziewie:
Tylko ja się tak bardzo ciesze, że wrócił Boruc? :chill:

Wróć do „Polska”