Re: Piłka w TV

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8402

Re: Piłka w TV

Post autor: piotrcies » 28 mar 2013, 18:39

fieldy pisze:MR z tego co wyczytałem tylko przez kabel, także nie bardzo ciągnąć kabel do Niemiec
ale za bardzo się w tym nie orientuję, bo sam MR nie mam i nie potrzebuję
Nie masz tu racji, Wiesiu :wink: U mnie przynajmniej (brat tym się zajmował i potwierdził moje przypuszczenia) nie ma żadnego połączenia między dwoma odbiornikami. Używamy dwóch niezależnych anten (jedna została po starej Nce i działa), dwóch dekoderów (jeden dzierżawiony od Cyfry, drugi kupiony na własność) i działa. Połączenie być musi, jeśli używa się jednej anteny i konwertera, ale przy dwóch antenach działa to niejako niezależnie od siebie. Przynajmniej u mnie tak to chodzi :P

Edit: Kiedyś musiała być fizyczna bliskość między obydwoma odbiornikami, bo z tego co wiem, karta z drugiego odbiornika musiała być "ładowana" poprzez styk z drugą (coś takiego wyczytałem), teraz można sobie spokojnie oglądać do woli co się chce na dwóch telewizorach. Nie wiem jak wygląda kwestia odległości, bo mamy to w jednym mieszkaniu, ale bez połączenia między odbiornikami, co chyba z siedemnaście razy w tym poście podkreśliłem :wink:
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 18:41 przez piotrcies, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”