Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: niente » 29 mar 2013, 12:06

Do Boruca nie ma się co przyczepić. Chwała mu za to, że San Marino nie zdołało nam strzelić bramki. A w spotkaniu z Ukrainą żadna z bramek nie obciąża jego konta. Nasza defensywa zachowała się w tych sytuacjach katastrofalnie. A to temat rzeka.

Obraniak kozłem ofiarnym? Ale to nie był pierwszy mecz Ludo, ani drugi, w którym jest strasznie irytujący! Od kilku meczów Obraniak pozoruje grę. Notuje bardzo wiele strat, wdaje się w bezsensowne dryblingi, stałe fragmenty, które rzekomo były jego mocną stroną, bije coraz gorzej (porównanie choćby do Majewskiego w meczu z Ukrainą). Nie jestem w stanie pojąć, że w Bordo Obraniak strzela gole, asystuje, daje z siebie dużo dużo więcej, a w reprezentacji Polski jest cieniem samego siebie. Jeżeli przyjeżdża na kadrę na siłę, jeżeli nie chce grać w reprezentacji, to niech to otwarcie powie. Niech powie i skończymy zabawę.

Moim zdaniem Grosicki wyróżnił się w meczu z San Marino i tyle. Podobała mi się jego gra i mam prawo powiedzieć, że jego występ powinien dać chociaż trochę selekcjonerowi do myślenia. Nie mówię, że w meczu z Mołdawią powinien od początku zagrać Grosik, bo to jeszcze 2 miesiące do tego spotkania i wszystko się może zmienić, ale niech Waldek zda sobie w końcu sprawę, że chociażby (dam tutaj tylko przykład, bez podtekstów proszę) posadzenie na ławkę Kuby, a zagranie Kamilem nie pogorszy naszej gry.

Co do personaliów to można szukać piłkarzy do pierwszego składu. Tylko pytanie, czy trener nie nadał już kilku piłkarzom miana "świętych krów"? Możemy mówić, że Lewego można posadzić na ławce, tylko jeżeli dla trenera nie istnieje nikt inny, to o czym tu dyskutować... Bardzo chciałbym, żeby w tej rundzie Teodorczyk pokazał, na co go stać. Niech strzela chłop jak najwięcej. Może w Bayerze wystrzeli Milik? Czemu nie? Jeżeli obaj będą mieli dobrą rundę, to może wtedy selekcjoner zacznie się zastanawiać. Odnośnie Kaza, jestem na tak. Do tego w przeciwieństwie do Polańskiego, ma dobre uderzenie z dystansu i bardzo dobrze gra w powietrzu. Z Celebanem też dobry pomysł, no ale znów jest pytanie do selekcjonera. Z Salamonem jest jedno ale. Czy będzie grał w Milanie? Jeżeli nie, to ja bym nie ryzykował. Może Augustyn na tą pozycję? Z prawej strony oprócz Piszczka nie mamy nikogo wartościowego. Jędrzejczyk? Raczej stoper... Rzeźniczak? To samo.. A może Julien Tadrowski? Jeżeli facet będzie miał dobrą rundę w Pogoni, to czemu nie?

Przed meczem z Mołdawią jest dużo opcji. Pozostaje przyglądać się naszym piłkarzom.

Wróć do „Polska”