Re: Ekstraklasa w sezonie 2012/2013

Awatar użytkownika
Edekkomentuje
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Ekstraklasa w sezonie 2012/2013

Post autor: Edekkomentuje » 01 kwie 2013, 7:44

lukas_k pisze:Zapomniałem nawet ocenić wczorajsze spotkania ;)
bo Robak fatalnie strzelił i Słowik obronił. Trzeba jednak przyznać, że z gry zasłużony remis.
dobitka z karniaka też niczego sobie ;). Remis zasłużony, ale wygrać mogli jedni jak i drudzy. Jaga grała przecież prawie 20 minut w przewadze, a Piast z kolei zmarnował jedenastkę. Modelski niepotrzebnie zrobił wślizg w polu karnym, wiadomo że w takim miejscu każdy zawodnik wykorzysta choćby cień szansy na to, żeby dać sędziemu możliwość odgwizdania karnego. Dlaczego czerwo dostał od razu, a nie żółtko, to nie wiem.
lukas_k pisze: Polonia Warszawa - Legia Warszawa 1:2
Nie mam szczęścia do derbów Warszawy. Są to już moje 3 derby w TV, ale emocji w nich nie ma za dużo. Można powiedzieć, że wczoraj można było spokojnie obejrzeć ostatnie 15 minut, bo właśnie w nich wszystko się działo. Kiedy Piątek strzelił gola (niesłusznie, bo ze spalonego) to już się cieszyłem, że Legia straci punkty, ale niestety dla mnie poszła piękna akcja Legii, Vrdoljak świetnie wrzucił do Furmana i chłopak z moich okolic zdobył zwycięską bramkę. Szkoda, ale jutro w Szczecinie odrabiamy 3 punkty ;)
Bałem się tego spotkania, bo Polonia to niewygodny zespół, dodatkowo to derby i dochodziły jeszcze dodatkowe aspekty. Nie wiadomo też na co stać Legię na wyjazdach. Po wpadce z Koroną, teraz zaczyna to wyglądać lepiej, ale nie są to jakieś przekonywujące zwycięstwa, choć i tak jest lepiej niż sezon temu, gdzie często były wpadki. Na początku meczu Legia zdominowała Polonię, ta ograniczyła się tylko do wybijania piłek przed siebie. Myślałem, że już pójdzie łatwo. Potem strzelona bramka i znów zabrakło dobicia przeciwnika. Furman uratował jednak sprawę i nie zmaścił meczowej piłki. Dostanie chyba jakiś prezent od prezesa Leśnodorskiego, bo ten po bramce bardzooo się ucieszył ;)

Wróć do „Polska”