PSG jak wyjdzie taką taktyką jak na tym obrazku to dzisiaj pożegna się z LM. 4 obrońców(3 średniej klasy) i 2 defensywnych pomocników to za mało na ofensywę Barcy, choć z tego co widzę wiele piłkarzy dobrych odpowiedzialnych za defensywę nie mają. Tak to jest jak znaczą część gotówki którą wydaje się na transfery idzie w piłkarzy ofensywnych. Osobiście wystawiłbym tych graczy ofensywnych prócz Pastore. Lavezzi z Lucasem są doskonali na kontry. Ibra wiadomo - potrafi stojąc w miejscu zrobić zagranie na wagę gola. Jednak on sam drużyny nie pociągnie z takim trudnym rywalem. Plusem w tym meczu dla PSG może się okazać nie kto innych jak Ancelotti. Wie dobrze jak zmotywować graczy na ważny mecz. Jak wg Mnie Włoch ma nie wiele do zaoferowania(to nie trener na taką drużynę) to defensywę potrafi zestawić idealnie.
Jestem ciekaw jak PSG sobie dzisiaj poradzi. De facto ten mecz pokaże na co ich stać. Jeżeli Barcelona dzisiaj już sobie zapewni awans to będzie tam jeszcze dużo zmiany.
Osobiście nie wierzę, że PSG awansuje. Z Valencią się męczyli to jak mogą stawić czoła Barcelonie. Nadzieja pozostaje w tym, że zobaczymy inną grę Paryżanin niż w całym tym sezonie. Choć szczerze jest to wątpliwe. Nie takie rzeczy zdarzały się w futbolu jednak jestem ku przekonań, że Barca zapewni sobie dzisiaj awans.