Re: Która liga świata jest najsilniejsza??

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Która liga świata jest najsilniejsza??

Post autor: lukas_k » 07 kwie 2013, 23:54

gośc pisze:Po przeczytaniu tego nie mam już najmniejszych wątpliwości, Primera Division jest najsilniejsza, różnica nie jest duża ale jednak to Hiszpanie są górą.
Jeżeli rajcują Cię mecze Barcy i Realu, gdzie wiadomo z góry jaki będzie wynik, a potem oglądanie przez 90 minut meczu, gdzie pada wynik 5:0, 6:1 itd. to rzeczywiście liga hiszpańska jest lepsza. Już nie mówię o przepaści między drużynami z czuba tabeli, a resztą.
gośc pisze:Premier League jest taka cukierkowa, najlepiej oprawiona, najlepsza dla niedzielnych kiobiców, koneserzy bardziej cenią La Liga.
Ja osobiście bardziej lubię realizację PD niż PL (chodzi mi o grafikę i inne szczegóły podczas transmisji), ale co do reszty to się nie zgodzę. PL dla niedzielnych kibiców? A to nie czasem na Barcie i Realu jest najwięcej turystów? W PL masz przynajmniej doping na stadionie czołowych drużyn, bo ja takiego na Barcie nie słyszałem jeszcze. PD to jest dla kibiców, którzy podniecają się milionem podań Barcelony, jej wynikami 5:0, 6:1 itd. oraz dla fanów technicznej piłki. Normalny kibic wybierze mecz PL, bo tam emocje masz zapewnione, a i przepaść między drużynami nie jest taka duża.
gośc pisze:Ponadto doły tabaeli ligi hiszpańskiej miażdżą technicznie doły tabeli ligi angielskiej.
Tyle tylko, że takie Wigan, Norwich czy Newcastle spokojnie ograłoby Deportivo, Mallorcę czy Celtę.
gośc pisze:I nie wyskakujcie z QPR, bo w tym klubie grają rozkapryszone gwiazdeczki za kasę szejka prezentując się gorzej od zwykłych wyrobników. Dziwna ekipa.
Malaga też była zbudowana przez szejka, więc to trochę dziwny argument.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”