spokoDajminion pisze:Tylko sie weź ubierz inaczzej niż do zdjęcia co masz w avatarze bo niewiele z tych analiz wyjdziezawdi pisze:jest jkwestia czasu kiedy bede analizowal mecze w TV, cierpliwosci!Dajminion pisze:Pomimo tego, że zawdi jest największym znawcą piłki nożnej jaki kiedykolwiek sie narodził (Engel ze Strejlauem do piachu, Zawdiego do tv do mecozwych analiz) podejmę próbędyskusji z pewnymi hasłami.
![]()
wiele rodzajow inteligencji wymyslili ludzie, ktorzy nie byli zbyt inteligetni. wymyslili jej wiecej rodzai by nie wyjsc na glupich. dla mnie inteligencja jest jedna, przez was zwana inteligencja logiczna.Dajminion pisze:To ja proponuj się doedukować. Jest wiele rodzajów inteligencji a co za tym idzie wiele jej miar.zawdi pisze:hmmm... to, ze jestem diabolicznie inteligentny nie znaczy chyba, ze nie moge sie tak wyrazac. jedno drugiemu nie przeczy! chyba jednak mamy inna miare inteligencji. inteligencja nie stanowi o twoim slowniku. proponuje sie doedukowac w tym wzgledzie.
A swoją drogą najgorzej jak sie coś komuś wydaje![]()
nie glosze klamliwych hasel. jest to uproszczenie, ale klamstwo nie. co z tego, ze we wladzach siedzieli faszysci? co z tego, ze faszysci zabili dwoch prezydentow barcelony? (i nie pisz mi bym pisal tylko o realu, bo jak sie pisze o wojnie II swiatowej to nie pisze sie tylko o 3ciej rzeszy) co z tego, ze real byl na kazdym kroku wspomagany przez rezim? co z tego, ze konkurencje na krajowym podworku ograniczalo sie realowi jak tylko mozna? faszysci potrzebowali tego, by swiat ich dobrze postrzegal. do tego wlasnie byl real. pompowanego w ten klub ile sie da, tlamszac przy tym konkurencje, by real mogl zaistniec na arenie miedzynarodowej, ale co z tego? sukcesy realu po smierci franco, to byla jeszcze zasluga franco. przeciez jak umarl to nagle nie stracili zawodnikow, kasy i innych przywilejopw. poza tym, do teraz zwiazek hiszpanski jest obsadzany ludzmi sympatyzujacymi z madrytem.Dajminion pisze:To powiedz mi dlaczego głosisz kłamliwe hasła? Stwierdzenie "real to klub faszystowski" jest nie tylko pewnym uproszczeniem ale zwykłym kłamstwem. Wiem doskonale, że od histori się nie odcina ale tego typu hasła obrażają wiele osób i ich pracę. Co z tego kto siedział we władzach realu w tamtych czasach? Czy to była wylęgarnia hitlerjugend czy co?zawdi pisze:jak wiadomo powiedzenie: "real to klub faszystowski" to pewne uproszczenie. nikt nie twierdzi ze klub ten propaguje faszyzm. twierdze, ze na faszyzmie bardzo duzo zyskal kosztem barcelony. faszysta franco faworyzowal real na kazdym kroku. nawewt zabil dwoch prezydentow barcelony. nie da sie tez ukryc, ze wladzach klubu z madrytu byli wtedy faszysci! tak samo jak mozna powiedziec, ze ajax to zydowski klub, bo ma w swoje historie wpisdanych zydow, tak samo real ma w swoje histoire wpisanych faszystow!
Słyszałem, że w jednym klubie pracował zatwardziały komunista, czy to znaczy, że to jest klub komunistyczny czy też komunistów?To chyba jakaś pożywka dla tych co chcą umniejszyć dokonania realu. Spójrz na sukcesy Realu po śmierci Franco, zdobył ktoś tyle razy mistrzostwo Hiszpanii?
nie wiem czy ty ne potrafisz zrozumiec tego co pisze, czy nie chcesz? powtorze jeszcze raz, wielkimi literami: NIE ZAWSZE ZESPOL LEPSZY WYGRYWA. kumasz? nie zawsze!Dajminion pisze:Ironizuje bo lubiezawdi pisze:nie wiem po co ironizujesz? nigdzie nie napisalem, ze zespol gorszy wygrywa.
napisalem, ze nie zawsze zespol lepszy wygrywa. chyba widac roznice?
potrafie przegrywac honorowo. przeciez nie pisze, ze barca powinna wygrac mecz z realem w madrycie, tylko ze bylo lepsza. za to pisze, ze dwumecz z chelsea powinna wygrac, gdyz wynik byl wypaczony przez sedziego.![]()
To skoro zspół lepszy nie wygrywa to jaki wówczas wygrywa? Ten niby gorszy, prawda? A jakby Barca była lepsza to by wygrała z Chelsea, wynik dwumeczu pokazał, że nie była.
Nie pisałem też o regułach wcześniej tylko śmiać mi się chce jak widze takie tłumaczenie się, że "byliśmy lepsi ale przegraliśmy".
rozumiem, ze kazda nowo poznana osobe na poczatku traktujesz nak kogos gorszego, ktory nie zasluguje na szacunek? wspolczuje ludziom, ktorzy spotkaja cie w zyciuDajminion pisze:Bezsonsowna ironia powiadasz? A argumenty na postawę Barcelony to niby co było? Szczyt wyuzdania intelektualnego?zawdi pisze:i znowu bezsensowna ironia. gdzie jest twoja inteligencja dyskusji. szacunek przede wszystkim!Dajminion pisze:Cloner, słuszna uwaga, poziom ligi hiszpańskiej spada ale to temat chyba na inny wątek. Ale powiem Ci, że gówno się tam znamy na piłce, Barca grała o pietruszke i zdobyła tylko dwa punkty w ostatnich dwóch meczach (akurat w meczu z Villarreal musieli się wysilić czego nie można powiedzieć o Realu w meczu derbowym) bo jej się nie chciało, a to, że Real grał o natkę nikogo nie obchodzi
Poza tym czy to ja żądałem inteligencji?
Szacuenk powiadasz? ... na szacunek trzeba zasłużyć, tego nikt nie rozdaje na pniu.