Re: FMy

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Re: FMy

Post autor: Sammyy » 08 kwie 2013, 18:13

bartbuks pisze:A ja ustawień na przeciwnikach nie używam. Zauważyłem, że jak dobrze dociśnie się taktykę, to rywala łatwiej ogarnąć taktyczną dyscypliną, niż ustawieniami indywidualnymi na jego rywali.
I tak, i nie. Jak grasz ze średnią drużyną, vide HSV, to atakując pressingiem i agresywnym odbiorem vad der Vaarta i Badelja, praktycznie wyłączasz z gry piłkarzy kreatywnych, przez co kreacja skupia się głównie na drugim środowym pomocniku i skrzydłowych, z których strony jest o wiele mniejsze zagrożenie. To samo, jak grasz z Bayernem i masz średnich w obronie bocznych obrońców, to robisz stały pressing na skrzydłowych plus agresywny atak na bocznych obrońców, przez co większość ich akcji idzie środkiem itd. Tymi poleceniami można w pewien sposób ograniczyć zamysł prowadzenia akcji przeciwnika i "skierować" go na swoją mocniejszą stronę.

Największy błąd, jaki robią ludzie, to ustawianie poleceń taktycznych na większość graczy przeciwników. Z tego, co zauważyłem, to takie rozwiązanie praktycznie nic nie daje, ale już skupienie się na 2-3 grajkachh często pozwala kompletnie wyłączyć ich z gry. Z mocnym rywalem zwykle daje to niewiele, bo na kilku pozycjach mają cracków, ale już ekipy pokroju HSV, czy Monchengladbach można wymanewrować :P

@Arwin

Po 8 kolejkach Leverkusen mam 21 punktów, przegrałem tylko z Bayernem. W każdym meczu ~60% posiadania piłki, 2x więcej strzałów. Do tego takie mecze, jak wygrana z Trabzonsporem 6:0 czy z Metalistem 5:2 w LE. Jest łatwiej.

Wróć do „Hyde Park”