Re: Najlepsze mecze jakie w życiu oglądaliście?

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Re: Najlepsze mecze jakie w życiu oglądaliście?

Post autor: JestemHardcorem » 12 kwie 2013, 23:05

Dla mnie całe Euro 2000 i większość meczy tamtejszych to było cos niesamowitego.. może dla tego, że w tamtym czasie strasznie się jarałem piłką, kupowałem gazety itp.. a może dlatego, że tamta generacja piłkarzy była dla mnie wyjątkowa :)
Przypomne tylko te najlepsze jak Portugalia - Anglia 3-2, Yugo - Hiszpania 3-4, Yugo-Słowenia 3-3, Francja - Portugalia 2-1, Włochy - Holandia 0-0 ( i to co robił Toldo w karnych :-o ) czy finał Francja -Włochy 2-1.
Potrafiłem wymienic jednym tchem większość składów, ale i piłkarze wtedy to było cos niesamowitego, cała zbieranina gwiazd jak Kluivert, Zahovic, Figo, Zidane, Henry, Trezeguet, Maldini, Overmars, Inzaghi, Raul, Milosevic, Del Piero czy Totti i wielu wielu innych.
Dla mnie zaden inny turniej później już nawet się nie zbliżył poziomem i klimatem do tamtych Mistrzostw Europy. :wink:

Do tych najlepszych spotkań w sensie emocjonalnym moge zaliczyć również Niemcy - Włochy z Mundialu 2006, finał z owych MŚ Francja-Włochy i wielki rewanż za Euro2000 oraz wiele spotkań na żywo Romy z dawniejszych lat jak 3-0 z Barceloną, 2-1 z Realem czy w końcu magiczne 5-1 z Lazio. :wink:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”