Mecz typowo na remis, obydwie drużyny nie zaskoczyły i bezmyślnie kopały piłkę (jak to w naszej lidze). Pogoń gra tragicznie i jeśli Wdowczyk szybko czegoś nie wymyśli to polecą z tej ligi jak nic.
KGHM Zagłębie - Korona 2:1
Zagłębie gra bardzo w kratkę, a szkoda, bo skład i potencjał mają ewidentnie na LE. Mam nadzieję, że Hapal zrobi porządek latem i będą się bić o mistrza.
Bełchatów - Ruch 0:3
Bełchatów grał jak zbieranina dzieci na wf`ie. Szkoda tylko, że Lech się na nich tak bezmyślnie wyłożył, bo teraz byłby tylko punkt straty.
Polonia - Śląsk 2:2
Mecz oglądałem na raty, bo podłączałem sobie sprzęt do multiroom i wystąpiły problemy techniczne
Wisła - Legia 1:2
Za to co zrobił Jarzębak to powinien być dożywotni zakaz prowadzenia spotkań. Jak krwa człowiek stający przy linii, patrzący na piłkę nie widzi, że piłka wyszła kilka cm za linię? Przecież to jest komedia. Wisła grała bardzo dobrze jak na swoje umiejętności i szkoda, że przegrała przez błędy sędziowskie. Potem jeszcze ręka Jodłowca i nieodgwizdany karny. Sędziowie bardzo ciągną tą Legię za uszy, oj ciągną... Oby tylko ten mecz nie zadecydował o mistrzostwie.