Za nietrafione uważam porównania do Lamberta, ale także nie zgadzam się z określaniem napastnika Świętych za drewno. Gdzieś już dyskutowaliśmy na temat jego osoby i broniłem go. Ja właśnie uważam, że gość ma niezłą technikę użytkową, czasami potrafi dograć naprawdę świetną, nawet nieszablonową piłkę. Poza tym całkiem dobrze bije rzuty wolne (chociaż dalej nie wiem ile tego typu bramek zdobył).
Tak więc gdzieś w tym sporze pomiędzy Daaaamianem i masacrą jestem pośrodku. Andy Carroll nie jest na pewno tak tragiczny jak niektórzy próbują go przedstawiać. Na pewno nie był wart tych 35 mln Ł i co do tego chyba na dzień dzisiejszy nie ma absolutnie żadnych wątpliwości, ale nazywanie go skończonym miernotą na poziomie League Two to również spora przesada. Z Liverpoolu zdaje się, że jest wypychany na siłę, bo nie pasuje do Rodgersowskiej 'filozofii', ale w klubach typu WHU, Stoke czy nawet takich jak Everton myślę, że mógłby z powodzeniem realizować się, rozwijać i przyczyniać się do sukcesów tychże klubów. Inna sprawa, że ja nie zgadzam się z niektórymi metodami Rodgersa, ale to pewnie nie moja sprawa i nie mój problem. A i pewnie Irlandczyk jest większym fachowcem ode mnie.
Skoro już o Carrollu mowa to pozwolę sobie przytoczyć takiego newsa:
Pewnie wszyscy znają angielski na jako takim poziomie, ale dla formalności pozwolę sobie streścić: Big Sam mówi, że najprawdopodobniej West Ham nie będzie stać na pozyskanie Carrolla ze względu na jego tygodniówkę i ograniczenia finansowe jakie zostaną wprowadzone. Nie pamiętam jak wyglądała dyskusja na temat warunków tego wypożyczenia Carrolla, ale z tego co pamiętam pojawiał się wątek obligatoryjności wykupu tegoż napastnika po zakończeniu sezonu w przypadku, gdy WHU zdoła się utrzymać w Premier League. Ta wypowiedź wyraźnie sugeruje, że taka klauzula w umowie nie może mieć miejsca.skysports pisze:West Ham boss Sam Allardyce has admitted that Andy Carroll's wages would be a stumbling block to the club's hopes of signing the striker from Liverpool.
Carroll, 24, has impressed during a loan spell at Upton Park this season, during which he has scored six goals in 20 appearances.
However, the Hammers hopes of making the deal permanent would be hampered by their inability to match the contract given to the England international when he joined Liverpool from Newcastle for £35m in January 2011.
And Allardyce revealed that the financial restrictions that are due to come into force next season in the Premier League, which would impose short-term limits on wage rises and force clubs to work towards breaking even, make a deal very difficult.
"The hardest thing is the overall package and making sure it is sustainable," said Allardyce.
"I point to financial restrictions being implemented next season that will blow the whole deal in one go.
"Someone will have a bigger budget than us probably but this is what is going to happen.
"In one fell swoop the financial restrictions mean we won't be able to sign Andy Carroll from Liverpool because it is too expensive, even if we wanted him, which we do."
EDIT:
Jakoś nikt tutaj chyba nie wspomina, więc dodam jeszcze od siebie, że właśnie dziś przypada 24 rocznica katastrofy na Hillsborough. W związku z czym zaspamuję świątecznym: