Gwiazdy Realu Madryt przygasają - Dlaczego ?

Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post autor: Anka » 08 cze 2005, 19:57

Całkowicie zgadzam się z RoRo. Za Raulem nigdy nie przepadałam, ale ceniłam go za to, że strzela bramki jak prawdziwy, z krwi i kości napastnik. ;) Całkowicie skupiona na grze Barcy nie zwracałam zatem uwagi na jego poczynania, i tylko raz na jakiś czas spoglądałam na jego statystyki - przyznam szczerze, że z coraz większym niedowierzaniem. Ilość zdobytych przez niego bramek oraz ilość niewykorzystanych przez niego sytuacji mnie z deczka przeraziła - jak tak wspaniały napastnik jak Raul Gonzalez mógł tak słabo sobie poradzić?

Wracając do głównego aspektu tego tematu, czyli pytania 'Dlaczego gwiadzy Realu przygasają', to powiem szczerze, iż dla mnie wytłumaczenie jest jedno: kilka lat temu włodarze 'Królewskich' nakupowali graczy, którzy pod koniec lat 90-tych byli najlepszymi graczami w Europie i na świecie. Przez lata ci zawodnicy dla Realu zdobywali tytuły, ale z roku na rok przestawali grać z iskrą, z radością... Nie wiem, czy Perez myślał, że kupując Zidane'a zapewił sobie tytuły na dekadę? Cóż, pomylił się... Dlaczego Chelsea jest obecnie w czołówce? Bo ma młody zespół. Podobna sytuacja ma miejsce w przypadku FC Barcelony czy reprezentacji Portugalii. :)

Wróć do „Wracając Do Meritum”