F.C. Barcelona (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post autor: Anka » 09 cze 2005, 12:19

Dzisiaj do Barcelony przylatuje Mark van Bommel, by złożyć historyczny podpis pod kontraktem z katalońskim zespołem. ;) Według mnie to dobry transfer, ale z deka nie pasuje mi wiek Holendra... :) Są lepsi od niego i w dodatku młodsi, ale rozumiem, że włodarze FCB postanowili rozpocząć letnie zakupy od promocji, a że MvB za darmo mógł się przenieść, to go wzięli... :) W dodatku komplemetnował go Johan Cruyff, a wiadomo przecież, że jego opinia jest w FC Barcelonie uznawana za 'świętą'.

Na celowniku Barcy znalazł się Henry, Torres, Kezman (??), van Nistelrooy i Riquelme (Rijkaard wciąż się zastanawia nad jego sprawą). Ale powiedzice mi jedną rzecz: po cóż Bacelonie kolejny napastnik? Mamy przecież Samuela Eto'o, Henrika Larssona i Maxi Lopeza. Po co wydawać gupo ponad 20 milionów €uro na jakąś gwiazdę, skoro już teraz są kłopoty z ustawieniem, bo taktyk FCB nie umie się zdecydować: bramkostrzelność i nieokiełznanie (Eto'o) v bramkostrzelność i doświadczenie (Larsson). :? Wytłumaczcie mi, bo mój mózg odmawia mi posłuszeństwa...

Wróć do „Hiszpania”