Dr.Football1 pisze:Moody i inni pisali rewolucja. Ok, a na czym to by mialo polegac ? Rewolucja kadrowa kojarzy mi sie z kompletnym przemeblowaniem skladu. A wiec:
Valdes, Alves, Pique, Puyol, Alba, Busi, Xavi, Iniesta, Cesc, Pedro, Messi
Kogo wypierdzielacie ? To ma byc rewolucja czy rewolucyjka ? Zalozmy, ze rewolucyjka, wiec wywalmy 5-6, no gora 7 zawodnikow. Smialo.
Jako ze m.in. i ja pisalem podobnie to sie wypowiem na szybko bez wiekszej analizy.moody90 pisze:wersja wymarzona, ale nierealna: valdes out juz w tym okienku i kupno kogos sensownego w jego miejsce, puyol i xavi zaczynaja sezon ze statusem rezerwowych, pedro glebokaaaaa lawa, fabregas w sumie tez. villa i alexis rowniez na sprzedaz. wracamy do gry z napastnikiem przed messim. no i oczywiscie nowy trener. obecnie tyle trybow nie dziala w barcelonskiej maszynie, ze w jedno okienko nie da sie tego wszystkiego zalatwic
Sytuacja wymorzona to Sandro z patalachami z Zarzadu rabia papa. Tito poddaje sie do dymisji bo zdrowie wazniejsza anizeli Barca. Pozycja wyjsciowa jest idealna do zmiany skladu.
VV zeby zdobyc kase na inne transfery w tym bramkarza trzeba sprzedac. Pique nie prezentuje poziomu stopera na miare Barcelony. Jak dla mnie moze byc out, ale biorac pod uwage ze Puyol bedzie gral malo to moze zostac. Abidal poleci i to chyba wszyscy z obrony. Nie licze mlodzikow jak Bartra. Tu ich ciezko ocenic bo graja malo. Za dobra kase sprzedalbym Songa bo rezerwowy za 20 baniek to zbytek laski. Cesc rowniez bo on kompletnie nie przyjal sie do Barcelony. Gdybym mial stawiac na kogos w linii pomocy to Thiago. Z ataku to Sanchez powinien spokojnie poleciec. Co do Villi to ja bym go zostawil ale tylko pod warunkiem ze bedzie naszym drugim Larssonem ( swoja droga ile lat bedziemy szukac takiego zawodnika?). Jeden z dwojki Pedro- Tello odchodzi i bedzie kolejan kasa na transfery.
Kogo nalezy kupic? Przede wszystkim trzeba przypomniec tym pilkarzom co potrafia bo na chwile obecna golym okiem widac ze graja ponizej swojego poziomu. Potrzeba trenera z nowym pomyslem na gre gdzie skrzydla beda robic przewage zawodnika. Na chwile obecna w Barcelonie jest 2 slownie dwoch zawodnikow Barcy potrafiacych dryblingiem zrobic przewage. To trzeba konieczie zmienic!
Zeby utrwalic bo to najwazniejsze. Fuera Sandro y Tito