Siłowi: Pintus, Paixao, Trevisan, Sbraglia, Demichelis, Winsper, Bisciotti, Carlinhos Neves, Aroso
Defensywa: Ayestaran, Bonini, Tanajura
Ofensywa: Zanetti, Meulensteen
Taktyka: Ayestaran, Salzarulo, Versleeuwen
Technika: Borrell, Howard, Rigg, Fedele, Luccarssen
Samemu łatwo ogarnąć, który jest okej. Dobry trener musi mieć minimum 14-15 determinację, motywowanie i poziom dyscypliny + wysokie kluczowe dla danego typu. W przypadku defensywnego ważna jest jeszcze taktyka, w przypadku strzałów oprócz techniki ofensywa. Chyba jeszcze mentalność dla którejś kategorii ma znaczenie.
Ja go zawsze kupuję po cenie rynkowej w przerwie pierwszego sezonu. Po odrzuceniu ofert prosi o wystawienie i żądania z czasem mocno spadają.Mirek15 pisze:Ściągasz często Nem'a. Naprawdę taki dobry jest Ja na poprzednim save'ie ściągałem go zawsze bo był tani i w miarę dobry, lecz teraz nie sądzę że byłoby warto wydać na niego ok. 25 mln euro.
Czy warto? Zależy czego oczekujesz od "skrzydłowego". Ja gram schodzącymi napastnikami, którzy mają zagrywać prostopadłe piłki i strzelać, jeśli nadarzy się okazja. W takim wypadku lewonożny na prawym skrzydle spisuje się lepiej niż prawonożny. Takich zawodników nie ma wielu, w dodatku większość tych dobrych kosztuje sporo. No i zarabia niewiele. U mnie na save'ie jest obecnie wyceniany już na 25 mln., więc wartość rynkowa całkiem nieźle mu rośnie - choć ta zależy też od sukcesów, po wygraniu ligi i LM praktycznie każdy zawodnik dostał +5-10 mln. do wartości. Jak się nie sprawdzi, to zawsze można sprzedać z niezłym zyskiem.
IMO lepsi od Nema są na pewno Lamela, Halilovic (trzeba dać mu czas na rozwój i oduczyć strzelania z dystansu) i Griezmann (jego akurat trzeba wytrenować), ale nie są zbyt lojalni i przy ofercie z lepszego klubu często się buntują. Z Nemem tego problemu nie ma. W mojej taktyce się sprawdza, a że gram zawsze 4231 z lekkim wariacjami, to się już do niego przyzwyczaiłem.