FIFA U-20 World Cup

Awatar użytkownika
xeneize
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: xeneize » 11 cze 2005, 7:20

Ja też ostrzyłem sobie zęby na ten mecz, ale DSF w ostatniej chwili zmieniło plan transmisji i zamiast tego meczu będzie transmitować mało atrakcyjnie zapowiadające się spotkanie pomiędzy Chinami i Turcją. Trener Argentyny ma nielada problem, a to dlatego, że na jednym z ostatnich treningów złamał rękę jedyny rozgrywający Jose Sosa, więc cała koncepcja musi ulec zmianie. W środku zagra dwóch nominalnie defensywnych pomocników Biglia i Gago. Ten pierszy będzie miał zapewne za zadanie w jakiś tam sposób prowadzić grę i niewiadomo jak będzie mu to szło, drugi z kolei jest dużo lepszym piłkarzem w destrukcji i pewnie będzie częściej zabezpieczał tyły. Gago po wyeliminowaniu z turnieju Sosy jest dla mnie jednym z trzech najciekawszych piłkarzy argentyńskich (z Sosą byłoby ich czterech) i po tych mistrzostwach może być o nim głośno. Dwaj inni to Messi i Vitti, którzy zagrają przeciwko USA w ataku, Vitti jako wysunięty napastnik, a Messi jako taki łącznik pomiędzy nim, a drugą linią, ale bez odpowiedniego wsparcia z drugiej linii może być im ciężko. Czy Biglia z Gago podołają temu zadaniu okaże się już dzisiaj. Bardzo solidnym piłkarzem jest też występujący na prawej pomocy Zabaleta, a bramkarz Ustari uchodzi za największy talent bramkarski młodego pokolenia. To mniej więcej tyle w największym skrócie o młodzieżówce Argentyny. MLSoccer - było by mi bardzo miło gdybyś mógł po obejrzanym meczu jakoś krótko opisać jak wyglądała gra obu zespołów w tym meczu.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”